1. Portugal
  2. Algarve
  3. Monchique (Faro)
  4. Villa Vina
Small map
image

Villa Vina

Location and atmosphere

Villa Vina ligt op vijf kilometer van het stadje Monchique. Dit heuvelachtige binnenland van de Algarve is tamelijk onbekend en aangewezen als biosfeerreservaat. Het klimaat is het hele jaar zacht en geschikt voor allerlei buitenactiviteiten. Villa Vina maakt deel uit van een boerderij. Op het terrein vindt u natuurlijke bronnen en een tuin met aromatische planten. Er zijn verschillende terrassen. U komt hier puur voor uw rust en voor de ongerepte natuur.

Facillities

Villa Vina biedt drie tweepersoonskamers met eigen badkamer. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Verder zijn er twee appartementen en een kleine ruimte om te kamperen. Bezoekers hebben de beschikking over kamers met open haard, een bibliotheek en spellen. In de tuin is een spa. Het is een uitgelezen plek om vogels te spotten en ook naar de sterren te kijken. Bij Villa Vina is een biologische tuin met fruitbomen en er lopen wat boerderijdieren. Op verzoek worden picknickmanden en maaltijden klaargemaakt met producten uit de tuin.

Surroundings and activities

Door de prachtige ligging van Villa Vina kunnen tal van activiteiten worden ondernomen. Te voet of per ATB kunt u over kleine landweggetjes naar paradijselijke plekjes afdwalen. De Via Algarviana bijvoorbeeld is een schitterende wandelroute en een absolute aanrader voor de doorgewinterde wandelaar. Deze 240 kilometer wandelweg (G13) loopt van Alcoutim in het oosten bij de Guardiana tot het uiterste zuidwestelijke puntje van Portugal bij Cabo de Santa Vicente. Het pad is deels gebaseerd op een oude pelgrimsroute en loopt via kleine dorpjes en oude leeggelopen stadjes in het binnenland. De route loopt langs Monchique. Langs de route liggen talloze restaurants die de regionale keuken serveren. Stranden en watersportactiviteiten liggen op 20 minuten rijafstand, bijvoorbeeld bij Praia da Rocha bij Portimão. Of iets verder weg de rustiger stranden van het natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina aan de westkust.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French, Portuguese, English

Lodging

Number of persons6Number of rooms3Price single room per night40-60Price double room per night€ 52-72 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 312-432 per unitPrice largest unit per week€ 552-672 per unit

Nature camping

Caravan/campers not allowedprices per person€ 5Price tent per night€ 6

Food

Sales of own produceBreakfast€ 5Lunch€ 12Dinner€ 12Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)300

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityPortimãoNearest villageMonchique