1. Our guides
  2. Choose guide(s)
  3. My order
  4. Pay
+
0
-

€ 9.95

+
0
-

€ 9.95

+
0
-

€ 9.95

+
1
-

€ 9.95

+
0
-

€ 9.95

+
0
-

€ 9.95

Mededelingen i.v.m. het Corona-virus: Covid-19 epidemie

 

Rood: niet reizen

De Italiaanse overheid heeft op 24 februari 2020 aanvullende maatregelen genomen. In het noorden van Italië, in de provincies Lombardije en Padua, geldt op dit moment een in- en uitreisverbod voor de volgende gemeenten:

 

  • Lombardije: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorano.
  • Padova: Vo`Euganeo.

 

De toegangswegen worden gecontroleerd. In bepaalde gebieden zijn grote publieke evenementen afgelast en openbare instellingen (zoals musea maar ook scholen en universiteiten) tijdelijk gesloten.

De lokale autoriteiten voeren medische controles uit bij de grensovergangen en luchthavens. Houd hier rekening mee.

 

Oranje: alleen noodzakelijk reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is in de gebieden ten zuiden van de stad Milaan. Hier zijn een groot aantal besmettingen. Vakantiereizen zijn geen noodzakelijke reizen.

 

 

Geel: let op, veiligheidsrisico’s

In de regio’s Lombardije, Liguria, Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto, Alto Adigi en Lazio nemen de lokale autoriteiten maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Reizigers kunnen met deze beperkende maatregelen in aanraking komen. Publieke evenementen kunnen zijn afgelast en sommige openbare instellingen, zoals musea, zijn gesloten. Ook kan openbaar vervoer vertraagd zijn.

 

Bij de kleurcodes rood en mogelijk ook oranje bent u niet verzekerd en reist u op eigen risico en eventuele (medische) kosten.

 

Voor actuele informatie raadpleegt u:

 

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

 

My account

Already registered as a supporter? Please login with your username and password
login
shoppingcart