1. Spain
  2. Aragon
  3. Puértolas (Huesca)
  4. Casas la Ribera
image

Casas la Ribera

Location and atmosphere

Casas la Ribera ligt tegen het natuurpark van Ordesa en Monte Perdido. Dit is een van de oudere nationale natuurparken van Spanje, opgericht in 1918. In de omgeving liggen nog drie natuurparken, Posets-Maladeta, Sierra y los Cañones de Guarra en Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Het gebied er tussen is ook beschermd. Puértolas ligt in de Sobrarbe, een dunbevolkte vallei met 19 gehuchten met een rijke historie, culturele tradities en adembenemende landschappen ingeklemd tussen imposante natuurgebieden.

Facillities

De huizen van Ribera zijn duplexwoningen in landelijke stijl. Er zijn huisjes voor twee tot acht personen en er is een groepsverblijf, gevestigd in een oude boerderij in het dorp Escalona, voor minimaal tien en maximaal 20 personen. Alle huisjes zijn voorzien van buitenverlichting, eigen parkeerplaats, terras met meubilair en barbecue en ook de schommel en glijbaan voor het kleine grut ontbreekt niet. De woningen zijn tenminste voorzien van twee slaapkamers met minimaal een terras of balkon, twee badkamers, een keuken/woonkamer met open haard, televisie en dvd. De keuken beschikt over alle kookgerei en elektrische apparatuur zoals gasfornuis, koelkast, oven, vaatwasser en wasmachine. Alle linnengoed is aanwezig. De prijs is inclusief gas en water. Sommige woningen zijn luxer uitgevoerd met hydromassage, licht- en aromatherapie en een Turks bad en Finse sauna.

Surroundings and activities

Het nabijgelegen dorp Escalona is, samen met Ainsa, het belangrijkste informatiepunt voor activiteiten in de bergen van Ordesa en Monte Perdido. Het is ook het vertrekpunt voor enkele eenvoudige en gemarkeerde wandelpaden, raftingroutes en mountainbiketrails. Er worden excursies georganiseerd naar Valle de Pineta, Valle de Añisclo, Gargantas de Escuaín, Valle de Gistaín, Valle de Biados, Valle de Ordesa, Valle de Barrosa en Sierra de Guara. Uiteraard kunt u in de omgeving ook gaan kayakken, cross-country skiën, grotten bezoeken, rots- en ijsklimmen, paardrijden of canyonen. En als u even niet sportief wilt zijn, kunt u het gezellige, kleine maar monumentale Ainsa bezoeken: het heeft een museum over traditionele handels- en kunstvoorwerpen en in het kasteel is een ecomuseum gevestigd. In de Sobrarbe-vallei kunt u lieflijke dorpjes als Bestue, Vio, Fanlo of Tella aan elkaar wandelen. Meer tips vindt u op de website van Casas la Ribera.

Selfcatering housingunit

Number of persons132Number of holiday units27Price smallest unit per week€ 440 per unitPrice largest unit per week€ 1470 per unit

Group accommodation

Number of persons10-20Prices on request

Food

Distance to supermarket17 kmDistance to restaurants17 km

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityHuescaNearest villageEscalona, Ainsa