1. Spain
  2. Galicia
  3. Santiso (A Coruña)
  4. Pazo da Pena
image

Pazo da Pena

Location and atmosphere

Pazo de Pena ligt pontificaal temidden van een landgoed van 25 hectare. Het zonovergoten, statige huis dateert uit 1711 en wordt omringd door een eeuwenoud eikenbos. Een wandeling over het landgoed brengt je langs de boomgaard waar je fruit zoals appels, kersen, druiven of frambozen kunt plukken of naargelang het jaargetijde noten of paddenstoelen kunt verzamelen. Tijdens je wandeling kom je ook bij een boomgaard met linde, eik, esdoorn, beuk, liriodendron, appels, peren en magnolia of tot aan de rivier de Ulla, waar je vanaf de oevers de prachtige stroomversnellingen kunt zien.

Facillities

Op de begane grond is er de traditionele Galicische keuken met alle benodigdheden, een eetkamer met open haard, biljart, tafelvoetbal, spelconsole Wii en wifi verbinding, tafelspelen, stereo, een zitkamer met televisie, video en dvd, een gemeenschappelijke ruimte met open haard. De eerste verdieping telt zes slaapkamers met houten vloeren en natuurstenen muren. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer en een mooi uitzicht op de tuin, de boomgaard en het bos. De grootste kamer heeft toegang tot het grote terras aan een van de gevels van de Pazo. Vanuit de gemeenschappelijke ruimte kom je ook op een terras met picknicktafels. Op de tweede verdieping bevinden zich drie zolderkamers, alle met badkamer. In de badkamers is ongeparfumeerde shampoo en zeep aanwezig. Het geheel is voorzien van centrale verwarming.

Surroundings and activities

Als je naar Galicië gaat, dan doe je dat zeker ook om er de cuisine te ontdekken. Het is een stevige en kruidige keuken waarin veel vlees en vis wordt gebruikt. Probeer bijvoorbeeld de caldo Gallego of de winterkost van de cocedo Gallego, geniet van de veelal jonge kazen van de appellation origin Arzúa-Ulloa vergezeld van een goed glas uit de regio zoals Monterrei, Rias Baixas, Ribeiro, Ribeira Sacra of Valdeorras. En tot besluit flensjes met suiker, honing en slagroom. Een stevige basis om vervolgens het landschap van deze regio te gaan ontdekken.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish

Selfcatering housingunit

Number of persons18Number of holiday units1Price largest unit per week€ 3500 per unit

Group accommodation

Number of persons10-18Prices on request

Food

Distance to supermarket9 kmDistance to restaurants9 km

Children

Cot

Landscape characteristics

Farm production

Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation, Forestry

Route description

Nearest citySantiago de CompostellaNearest villageSantiso