1. Spain
  2. Galicia
  3. Muxía (A Coruña)
  4. Casa de Trillo
image

Casa de Trillo

Location and atmosphere

Casa de Trillo is een statig, historisch landhuis op een steenworp afstand van zee en strand van de Costa da Morte in Galicië. In het huis treft u tal van artefacten en uitgebreide documentatie over vijf eeuwen geschiedenis van ruraal en maritiem Galicië. En tegelijkertijd vindt u hier rust, ruimte en stilte in een authentieke omgeving waar u gemakkelijk in contact kunt komen met de natuur en de lokale bevolking.

Facillities

Op Casa de Trillo kunt u drie kamers huren voorzien van badkamer met douche of bubbelbad, verwarming en open haard, televisie, dvd, video, muziekinstallatie, literatuur en verschillende gezelschapsspelletjes. De kamers beneden zijn goed toegankelijk voor andersvaliden. Uw verblijf is inclusief ontbijt en ’s morgens kunt aangeven of u bij het slow food-diner ook wilt aanschuiven. Het is mogelijk om kamers te schakelen waardoor u feitelijk een appartement huurt. Er staat u dan uiteraard ook een eigen keuken ter beschikking. Er worden op Casa de Trillo lokale producten verkocht.

Surroundings and activities

Casa de Trillo ligt hemelsbreed maar zes kilometer van zee, in een authentiek en ruw landschap waar veeteelt, akkerbouw en bosbouw het dagelijks bestaan bepalen. Vanaf de Casa is een wandelroute uitgestippeld rondom het gehucht dat u daarmee kennis laat maken. U wandelt door bossen van eucalyptus en kurkeik en langs overblijfselen van een gecultiveerd en bevochten land. Andere routes lopen vrijwel allemaal naar de kust, de Costa da Morte. De naam houdt uiteraard verband met de vele schepen die voor de kust vergingen dankzij de rotsachtige bodem en de grillige kliffenkust. Het land is tamelijk onherbergzaam, dunbevolkt en leeg: de visserhavenplaats Fisterra betekent letterlijk 'einde van het land' en heeft een tamelijk spectaculaire rotskust die pardoes diep de zee in duikt. Toch vindt u hier talrijke sporen van oude Christelijke en Keltische culturen zoals kerken en kapellen, kastelen, verdedigingsmuren en dolmens zoals de pedras de abalar. Sommige Keltische plaatsen, tradities en riten worden nog steeds vereerd en overgedragen. Op Casa de Trillo is zeer uitgebreide documentatie over de streek beschikbaar.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish

Lodging

Number of persons6Number of rooms3Price single room per night48-73,60Price double room per night€ 60-92 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons6+Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 560-665 per unit

Food

BreakfastDinner€ 18,50Distance to supermarket8 km

Facilities

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Playground

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityCarballo (51 km), Santiago de Compostela (64 km), Á Coruña (85 km)Nearest villageVularmide (1 km), Muxía (8 km)