1. Turkey
  2. Kastamonu
  3. Yüksel Erdoğan
image

Yüksel Erdoğan

Location and atmosphere

In een bosrijk dorpje vlakbij een diep ravijn ligt het tuinbouwbedrijf van de familie Erdoğan. Een riviertje met ijskoud water stroomt langs het dorpje en de boerderij. Door het raam van het huis is er uitzicht op een prachtig groen bos. De boer en zijn vader zijn nog één van de weinige overgebleven ambachtslieden die traditionele folkloristische ambachten uitoefenen. Zij verdienen hun geld met uit hout snijden van gereedschappen en gebruiksvoorwerpen als lepels.

Facillities

U verblijft op de tweede verdieping van het woonhuis. Daar zijn twee grote kamers voor drie personen, een keuken, een toilet in Turkse stijl en een badkamer met warm stromend water. De familie eet graag samen met de gasten. Er wordt heerlijk gekookt. Het brood en de speciale ‘Torba’ yoghurt, die gastvrouw Yasemin zelf maakt, zullen u zeker smaken.

Surroundings and activities

Het klimaat is hier aangenaam. Van december tot maart ligt er sneeuw maar in de lente is het warm en in de zomer loopt de temperatuur op naar ongeveer 27 graden. Het ravijn is slechts 1 km van de boerderij verwijderd en is een ideaal wandelterrein. De Ilica waterval en het Pasja Mansion (Konak) in Pinarbasji (70 km) zijn zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

TurkishTurkishEnglish

Lodging

Number of persons3Number of rooms2Full board includedPrices on request

Food

BreakfastLunchDinner

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture

Route description

Nearest cityKastamonu
Nearest village