1. Slovakia
  2. Cerovo (Krupina, Karpaten)
  3. Boerderij en Camping Lazy
image

Boerderij en Camping Lazy

Location and atmosphere

Daar waar de lucht zuiver is en de natuur nog puur, ligt in een zonovergoten vallei deze boerderij en camping Lazy. Overal groeien wilde bloemen en kruiden en de herten, moeflons en reeën lopen tegen de schemering vaak over de velden van de boerderij. Een kudde melkschapen, geiten, een koppel kippen, drie ponies en een tweetal scharrelvarkens wonen samen met Arnold, Bernadette en Katinka op deze idyllische plek.

Facillities

De ruime kampeerplekken liggen aan de bosrand, bij de boomgaard of op een zelf gekozen weitje verder weg. Met tien hectare is er volop ruimte voor iedereen. U kunt uw eigen kampvuur bij de tent maken en er is schoon en comfortabel sanitair en een wasmachine. In de boomgaard staan picknicktafels en kunnen kampeerders genieten van fris, een biertje of lokale wijn en natuurlijk van de geiten- of schapenkaas van de boerderij zelf. Eén keer in de week kunt u aanschuiven bij de gezamenlijke maaltijd. Biologische groenten kunt u zelf uit de plukmoestuin halen en het water komt uit de eigen zuivere bron. Hutten bouwen, zwemmen, spelen in de boomgaard en ‘s middags ponyrijden of meehelpen met het melken van de geiten: ook voor kinderen is Lazy een waar paradijs. Er zijn vier ingerichte tipi- en De Waardtenten met een eigen of gezamenlijk keukentje te huur. Op het terrein is wifi aanwezig.‘s middags ponyrijden of meehelpen met het melken van de geiten; ook voor kinderen is Lazy een waar paradijsje. Er zijn vier ingerichte tipi- en de Waardtenten met een eigen of gezamenlijk keukentje te huur.

Surroundings and activities

De camping ligt in een van de puurste en ongereptste gebieden van Slowakije met veel wild en een bijzonder reptielenreservaat om de hoek. U krijgt een boekje over de omgeving met tips voor uitstapjes, restaurants, zwembaden en meertjes. Zes gemarkeerde wandelroutes vertrekken vanaf de camping: wandelkaarten en GPS krijgt u gratis mee. Niet ver van de camping liggen diverse kastelen, middeleeuwse ruïnes, thermaalbaden en de historische stad Banská Štiavnica (50 km). Hartje Boedapest ligt op twee uur rijden.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 30-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches15Number of tent pitches15prices per person€ 2,50Price tent per night€ 2Price caravan/camper per night€ 3,50Costs for use electricity per day€ 2,50Tent rental price per week€ vanaf 150Price carparking€ 2,50

Food

Sales of own produceDistance to supermarket7 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Health resort

Children

Small live stock for children

Playground

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)520

Farm production

Organic or biodynamic farm

Route description

Nearest cityKrupinaNearest villageLitava