1. Romania
  2. Transylvania
  3. Călățele-Pădure (Cluj)
  4. Transilvania Retreat Center
image

Transilvania Retreat Center

Location and atmosphere

Transilvania Retreat Center is opgericht als oplaadplek voor bewuste mensen die positieve veranderingen in de samenleving willen helpen versnellen, door samen te werken aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen en vraagstukken van deze tijd. Transilvania Retreat Center werkt lokaal vanuit een samenwerkingsverband met gelijkgestemde mensen en organisaties, die kwaliteit van leven voor mens, natuur en samenleving in de regio wil bevorderen, de unieke biodiversiteit wil beschermen, toegang wil genereren voor agro-ecologische landbouw en een lokale, menselijke economie wil bevorderen.

Facillities

Het gastenverblijf Casa Maria staat, samen met nog een houten huisje van de eigenaar, op een landgoed van 20.000 m². In de sfeervol ingerichte, ruime woonkamer vindt u openslaande tuindeuren naar een veranda op het zuiden alsook een ouderwetse, handgemaakte tegelkachel en eettafel. Diverse meubels zijn met hart en ziel gemaakt door de voorouders van de verhuurster. Een nieuwe slaapbank maakt de kamer compleet. Via een degelijke, houten trap is er toegang tot een riante vide met Swiss-Flex bed. Elk raam op de begane grond geeft uitzicht op een levend, groen schilderij. Aansluitend op de woonkamer vindt u een knusse keuken, voorzien van alle gemakken. Een ware oase van rust, gezonde lucht en pure natuur en daarom ideaal voor een individuele retreat, schrijfweek of mindemptyness. Exclusief voor rustzoekers die alleen, met z'n tweeën of met het hele gezin willen komen.

Surroundings and activities

Het natuurhuisje Casa Maria ligt in een dunbevolkte, bosrijke omgeving op circa 1000 meter hoogte. Wandelen zonder iemand tegen te komen is hier eerder regel dan uitzondering. Wel is er een kans op passerende koeien en paarden. Vanaf het huisje zijn er talloze wandelingen te maken. Met de auto zijn in een kort tijdsbestek van 15 minuten tenminste vier totaal verschillende natuurgebieden te bereiken met een unieke biodiversiteit voor Europa. Op vijf kilometer afstand ligt Beliș, waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen in twee eenvoudige winkeltjes. Elke zondagochtend is er een markt met een ruim aanbod van vers, ecologisch eten en drinken door lokale boeren. Bij Beliș is ook een groot stuwmeer, waar het met warm weer goed toeven is om te zwemmen of een bootje te huren. Het wat grotere Huedin, met maarliefst drie supermarkten, ligt op circa 25 kilometer afstand. Elke dinsdag is hier een markt waar mensen vanuit de hele regio naartoe komen. Huedin staat bekend om de zigeunerpaleizen met glimmende daken. Het doet aan India denken. De paleizen hebben torentjes, monumentale trappen, oriëntaalse daken, pagodes, kitscherige balkonpilaartjes, betonnen zuilen en uitbundig versierde goten en regenpijpen. Geen van de huizen is af, maar misschien is dat ook wel de bedoeling. Cluj-Napoca, best city in Europe you've never heard of, is het hart van Transsylvanië en ligt op circa 75 kilometer. Het is een bruisende studentenstad waar van alles te doen is.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, Romanian, English

Selfcatering housingunit

Number of persons2-4Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 490 per unit

Food

Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Horseriding

Boatrent

Indoor swimming pool

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityHuedin (23 km), Cluj (50 km) Nearest villageDealu Negru, Beliș (5 km)