1. Norway
  2. Østlandet
  3. Alvdal
  4. Kvebergshaug
Small map
image

Kvebergshaug

Location and atmosphere

Kvebergshaug ligt in de vallei van de rivier Glomma en is omgeven door bergen. Deze boerderij heeft honderd schapen en een paar konijnen. Het bedrijf beschikt over 95 ha bos. Kvebergshaug is niet Debio gecertificeerd, maar wordt wel ecologisch gerund: chemicaliën zijn taboe en afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en hergebruikt. De eigenaren verzorgen een groentetuin. Hier verbouwen ze aardappels, groenten, aardbeien en kruiden voor eigen gebruik. Toril en Hans hebben zelf twee kleine kinderen. Er zijn verschillende buitenspellen, een zandbak en enkele dieren om te verzorgen.

Facillities

Gasten kunnen de gerestaureerde (2005) seter huren, idyllisch gelegen in de bergen op 5 km van de boerderij. Deze is geschikt voor vijf tot zeven personen en heeft een woonkamer, open haard, keuken en slaapkamer. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Water kan uit de beek gehaald worden (op 50 m). Op 10 km van de boerderij ligt een vakantiehuis gebouwd in Østerdalstijl. Dit in 1990 gerenoveerde huis is ook geschikt voor vijf tot zeven personen en heeft een woonkamer, open haard, veranda, badkamer, keuken en twee slaapkamers. Kampeerders kunnen hun tent opzetten op het erf of in de omgeving van de seter (minimaal drie dagen). Op de boerderij zelf mag u gebruik maken van de

Surroundings and activities

badkamer en de wasmachine. Op Kvebergshaug kunt u fietsen huren en een roeiboot. Zowel in de rivier als in de meertjes is het goed zwemmen en vissen. In de omgeving zijn diverse wandelroutes (gedetailleerde wandelkaarten beschikbaar) en er zijn ideale intersportmogelijkheden. Eventueel werken op de boerderij moet vantevoren afgesproken worden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Norwegian, English

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Prices on request

Farm camping

Total number of pitches3Number of tent pitches2Price tent per night120 NOKPrice caravan/camper per night150 NOK

Facilities

Boatrent

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Indoor swimming pool

Wintersports

Children

Small live stock for children

Landscape characteristics

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Forestry

Route description