1. Netherlands
  2. Drenthe
  3. Norg (Noordenveld)
  4. Tummetot
Small map
image

Tummetot

Location and atmosphere

Vakantiewoning Tummetot is een echt boshuis dat ruim is ingericht voor vier personen. Het ligt in een groen gebied aan de rand van het mooie Drentse brinkdorp Norg. De woning heeft een grote bostuin met veel ruimte voor de zon. De vakantiewoning is genoemd naar de boskabouter uit de prentenboeken van Astrid Lindgren, die u ook in het huisje vindt.

Facillities

De vakantiewoning is voorzien van alle gemakken, zonder overbodige luxe. Er is een gezellige woonkamer met gashaard, televisie, radio en cd-speler en veel spelletjes. De open keuken heeft een vierpitsgasstel, een magnetron, een klein oventje en een koelkast met vriesvak. In de badkamer bevinden zich een ruime douche, een vaste wastafel, een toilet en een kacheltje. Er zijn drie slaapkamers: een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een slaapkamer met tweepersoonsbed plus opklapbed en een slaapkamer met een eenpersoonsbed. Er zijn dekbedden, dekens en elektrische dekens. Linnengoed en handdoeken kunt u zelf meenemen of huren. Achter het huis is een schuurtje met speelgoed en tuinmeubilair. Hier kunt u ook uw fietsen stallen. Kinderen kunnen hutten bouwen, met takken en dennenappels spelen en er zijn een schommel, ringen en touwladder aanwezig. Zie voor verdere informatie de website www.tummetot.nl die ook verwijst naar de Facebookpagina.

Surroundings and activities

In de zomermaanden worden er in Norg allerlei attracties en activiteiten georganiseerd zoals braderieën, excursies onder andere vanuit het Natuurcentrum, markten, sportevenementen en spelen voor de kinderen. Direct vanuit de woning kunt u wandelen en fietsen door de prachtige omgeving met bossen, heide, ruime vergezichten en karakteristieke dorpjes. In de woning ligt een map met routes en activiteiten in de omgeving. Op het Noordsche Veld zijn overblijfselen van Germaanse nederzettingen van 4000 jaar geleden te vinden zoals grafheuvels en akkertjes. In de buurt ligt het Ronostrand en er zijn ook hunebedden en tjaskers (soort molen) te vinden. Die laatste vindt u vooral in natte veengebieden om het water op peil te houden om verdroging tegen te gaan. Het gevangenismuseum in Veenhuizen is vernieuwd en verdient zeker een bezoek. In Roden is een speelgoedmuseum met activiteiten voor de kinderen. In de woning ligt een map met allerlei fiets- en wandelroutes en activiteiten in de omgeving. In Groningen en Assen zijn prachtige musea te bezoeken.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 375-550 (prijzen excl. huur bedlinnen/handdoeken indien gewenst) per unit

Food

Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Playground

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)20

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Route description

Nearest cityGroningenNearest villageAssen