1. Netherlands
  2. Friesland
  3. Oosterend/Aasterein (Terschelling/Skylge)
  4. Vakantiepark Tjermelân
Small map
image

Vakantiepark Tjermelân

Location and atmosphere

Tjermelân is een gezellig en rustig vakantiepark. Het park is bekroond met het gouden Greenkey keurmerk en voert ook het logo van Waddengoud. In de schoolvakanties is het park zeer geschikt voor gezinnen en daarbuiten is het een eldorado voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Facillities

Het park telt 59 bungalows en 16 hotelkamers. Op het park is een ontbijtrestaurant. U kunt hier ontbijten of broodjes afhalen. Voor de kinderen zijn er uitgebreide speelmogelijkheden en het terrein is verder autovrij en veilig. Langs het terrein staan twee oplaadpunten (22kW) voor uw elektrische auto. In de vakanties worden er voor kinderen tal van activiteiten georganiseerd. U kunt fietsen huren en er is een oplaadpunt voor uw elektrische vehikel.

Surroundings and activities

Het park is rustig gelegen. In de directe omgeving bevinden zich polders en duinen. De accommodatie ligt op circa vier kilometer van het Noordzeestrand en op 500 meter van de Waddenzee. U kunt op Terschelling naar hartenlust fietsen, wandelen of een tocht met een huifkar maken over de Boschplaat (op tien minuten). Op loopafstand ligt het natuurgebied de Koegelwieck, een duinvallei met cranberry-vegetatie of de Pieter Sipkesheide met klokjesgentiaan en wilde orchideeën. Cultuur snuiven kan in het museum Het Behouden Huys. Dit museum is gewijd aan de Terschellinger geschiedenis, cultuur en zeevaart en heeft vaste en wisselende exposities. Het Wrakkenmuseum de Boerderij is in een authentieke Terschellinger boerderij gevestigd en heeft op de bovenverdieping een klein museum over scheepsrampen vanaf 1650 met een bonte verzameling aan rariteiten. Verder kunt u het Natuurmuseum en Zeeaquarium in West-Terschelling bezoeken en de vuurtoren Brandaris uit de 16e eeuw bezichtigen. Op Terschelling zijn diverse oude kapiteinshuizen uit de tijd van de walvisvaart te zien. Houdt u van locatietheater, dan mag u in juni het Oerol-festival niet missen, maar moet u zeer ruim van tevoren reserveren.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German

Lodging

Prices on request

Food

Breakfast€ inclusief bij appartementshuur, exclusief bij huur bungalowDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)2

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Route description

Nearest cityHarlingenNearest villageHoorn, Oosterend