1. Netherlands
  2. Friesland
  3. Lies (Terschelling)
  4. Boerderij Spanjer
Small map
image

Boerderij Spanjer

Location and atmosphere

Midden op het Waddeneiland Terschelling in het dorpje Lies ligt Boerderij Spanjer, een kleine ecologische veehouderij met onder andere Blauwe Texelaar-schapen, Aberdeen Angus-koeien en Groninger-paarden. De eigenaren laten hun gasten graag zien wat ecologisch boeren betekent. Boer Cees is geboren en getogen op Terschelling en de negende generatie van dit familiebedrijf. Hij kan u veel vertellen over de geschiedenis en de natuur van het eiland.

Facillities

U verblijft in één van de vijf appartementen die in het oorspronkelijke boerderijgebouw zijn ingericht. In het grootste appartement kunt u met tien personen terecht, één is geschikt voor vijf personen en de andere drie voor vier personen. Ze zijn gezellig en comfortabel ingericht. Een kinderbedje en een kinderstoel zijn ook in elk appartement aanwezig. Behalve binnen kunt u hier ook lekker buiten zitten. Voor de kinderen is er veel speelruimte. Om het huis ligt een groot grasveld en een speelhoek met schommels, een zandbak, een boomhut en een trampoline. In het voorjaar en de zomer zijn er verse eitjes van de eigen kippen te koop en er is een tuin waar de gasten verse kruiden kunnen plukken. Daarnaast zijn er diverse kleinfruitstruiken waar kinderen ook van mogen snoepen.

Surroundings and activities

Het bedrijf ligt twee kilometer van de Noordzee en de Waddenzee en ongeveer 500 meter van natuurgebied De Koegelwieck. Ook het natuurreservaat de Boschplaät is niet ver van de boerderij (4 km), maar eigenlijk is het hele eiland een heerlijke plek om lekker uit te waaien en te genieten van de natuur. Ook voor cultuur kunt u op Terschelling goed terecht. Bijvoorbeeld in museum 't Behouden Huys, visserijmuseum Aike van Stien en het Natuurmuseum en Zeeaquarium in West-Terschelling en wrakkenmuseum De Boerderij in Formerum-Zuid. Terschelling is befaamd om het drukbezochte jaarlijkse cultuurevenement het Oerol-festival in juni. Tijdig boeken is noodzakelijk.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons28Number of holiday units5Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket0,05 kmDistance to restaurants0,05 km

Facilities

Wifi

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)4

Sea, beach, dunes, lagoon

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityHarlingenNearest villageWest-Terschelling (haven)