1. Netherlands
  2. Overijssel
  3. Broekland (Raalte)
  4. Natuurcamping de Joxhorst
Small map
image

Natuurcamping de Joxhorst

Location and atmosphere

De Joxhorst is een kleinschalige natuurcamping met een grote zwemvijver en ligt halverwege de Sallandse Heuvelrug en de rivier IJssel. Het is een do it together-camping: de familieleden delen een boerderij en hopen hier samen met anderen oud te worden door recreatie, voedselproductie, zorg, wonen en werken te combineren. Er wordt gestreefd naar een duurzaam beheer zonder chemische hulpmiddelen. Verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo, douchegel en afwas- en schoonmaakmiddelen staan voor u klaar.

Facillities

Op het natuurlijk aangelegde en autovrije terrein is plaats voor ongeveer twaalf tenten, campers of caravans. Acht plaatsen hebben elektriciteit. Naast een ruim tenthuis voor vier personen verhuren wij een trekkershut met stapelbed, ideaal voor fietskampeerders en een atelier voor twee à drie personen met een houtkachel en een eigen toilet. Er is een door ieder te gebruiken ingerichte keuken met bestek, borden en kookgerei. Behalve de prachtige zwem- en natuurvijver kunt u ook genieten in de houtgestookte badkuip. Voor kinderen is er een strandje, een bootje, een kabelbaan, een trampoline en diverse andere speelattributen. Bij slecht weer is het mogelijk overdekt te zitten bij een openhaard vuurtje. Het is ook mogelijk een vuurschaal te huren.

Surroundings and activities

U kunt prachtige fiets- en wandeltochten maken in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug met één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Door het hoogteverschil zijn er mooie vergezichten. De schoonheid van de IJsselvallei ligt in de Duursche Waarden, met haar uiterwaarden en ooibossen. De historische Hanzesteden Deventer (20 km), Zwolle (25 km) en Zutphen (30 km) zijn zeker een bezoekje waard. Bij slecht weer is er een overdekt zwembad in Raalte (3 km).

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Spanish, Dutch, English

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches12Number of tent pitches12prices per person€ 7,50-10Price per child (<12)€ 5 (kinderen jonger dan 15 jaar)Costs for use electricity per day€ 2,50Prices cabin or bungalow per day€ 15 per persoon per dag

Food

Distance to supermarket4 km Distance to ecological food store4 (bv. Herenstraat 8 in Raalte)Distance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Sauna/Turkish bath

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)3

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Route description

Nearest cityDeventerNearest villageRaalte