1. Netherlands
  2. Zeeland
  3. Domburg (Veere)
  4. Badhotel Domburg
image

Badhotel Domburg

Location and atmosphere

Temidden van blanke duinen, brede zandstranden en het groen ligt het idyllische Domburg, het meest begeerde badplaatsje van Zeeland. In het uit 1223 daterende stadje zijn mens en natuur al eeuwenlang één. In het Badhotel Domburg vindt u de grandeur van vervlogen tijden in een ambiance waarin gastvrijheid en genieten op een hoog niveau staan.

Facillities

Alle kamers zijn zeer ruim van opzet . Hotelgasten kunnen gratis gebruik maken van het zwembad en de wellnessfaciliteiten. In het Grand Cafe 1866 kunt u zich terugtrekken met het nieuws van vandaag, een cappuccino binnen handbereik en wellicht laat u zich verleiden door de geur van versgebakken appeltaart. In restaurant Zee&Land worden heerlijke gerechten uit de nieuwe Nederlandse keuken geserveerd. Die staat voor producten van eigen bodem, waarbij oorspronkelijke smaak gekoppeld wordt aan nieuwe bereidingswijzen. De nieuwe Nederlandse keuken is ook een milieubewuste cuisine. Dus geen tomaten uit gasgestookte kassen, geen Afrikaanse boontjes die worden ingevlogen. Maar wel producten van de koude grond, uit het water of de lucht, uit onze eigen omgeving en van het seizoen.

Surroundings and activities

In Domburg staat het Marie Tak van Poortvliet Museum. Dit museum heeft regelmatig exposities van beroemde kunstenaars uit de oorspronkelijke Domburgse kunstenaarskolonie, zoals Mondriaan en Jan Toorop. Het Zeeuws Museum is gevestigd in een middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg. Aan de hand van eigentijdse presentaties toont het museum een onverwachte kant van Zeeland. Domburg grenst aan het verrassend mooie natuurgebied De Manteling, een uniek bos aan de duinrand dat loopt van Domburg tot Oostkapelle. Staatsbosbeheer heeft hier een aantal mooie wandelroutes uitgezet. Terra Maris in Oostkapelle brengt met wisselexposities de geschiedenis in beeld van het Zeeuwse landschap en de rijk gevarieerde natuur. Bezoek zeker het voormalige werkeiland Neeltje Jans in het Nationaal Park de Oosterschelde en spot de vele zeehonden en bruinvissen die het gebied rijk is.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Lodging

Number of persons232Number of rooms116Price single room per night170Price double room per night€ 215 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0.5 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Sauna/Turkish bath

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)14

Route description

Nearest cityMiddelburgNearest villageDomburg, Oostkapelle