1. Netherlands
  2. Zuid-Holland
  3. Noordeloos (Giessenlanden)
  4. Camping de Groene Waard
Small map
image

Camping de Groene Waard

Location and atmosphere

In de groene Alblasserwaard ligt minicamping De Groene Waard. De camping van de familie Verspuij ligt op een donk, een door de natuur gevormde hooggelegen plaats in een verder laaggelegen, waterrijk veenweidegebied. Op de boerderij loopt veel kleinvee rond, zoals hangbuikzwijntjes, een pony, een ezel, schapen, kippen, eenden, ganzen en konijnen. In dit decor van honderden knotwilgen voelt u de stress van zich afglijden. Het zijn dan ook vooral de liefhebbers van rust en privacy die zich thuisvoelen op deze camping.

Facillities

De camping telt 20 staanplaatsen, is ruim opgezet en u mag zelf een geschikt plekje uitzoeken. Alle plaatsen zijn voorzien van elektra. Op het terrein zijn twee watertappunten. Er is een verwarmd sanitairgebouw met een gescheiden dames- en herengedeelte. Er is een stortplaats voor een chemisch toilet. U kunt gebruikmaken van een wasmachine en centrifuge. Voor boekenwurmen is literatuur voorhanden en ook wifi is aanwezig!

Surroundings and activities

Vanaf de camping zijn er vele mogelijkheden om prachtige tochten te voet, op de fiets of per kano te maken. Kaarten met routes liggen voor u klaar. De omgeving ademt historie, zoals bijvoorbeeld te zien is in de vestingstadjes Nieuwpoort en Woudrichem (15 km). Een bezoek aan cultuurstad Gorinchem (7 km) is per fiets een aanrader. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Kasteel Loevestein (10 km) en dan via de pont in Gorinchem overvaren naar Woudrichem. De fraaie molens van Kinderdijk (30 km) liggen aan een prachtige fietsroute, Holland in al zijn glorie. Het waterrijke gebied rondom de camping kunt u per kano of fluisterboot verkennen. In de omgeving zijn veel kaasboerderijen met verkoop van verse producten aan huis. Er worden ook rondleidingen georganiseerd.

General information

Opening times campsite01-04 t/m 01-10

Languages spoken

German, Dutch, English

Farm camping

Total number of pitches20Prices on request

Food

Distance to supermarket1.5 kmDistance to restaurants1 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)-2

Route description

Nearest cityGorinchem Nearest villageHoornaar