1. Netherlands
  2. Zuid-Holland
  3. Natuurkampeerterrein de Grutto
Small map
image

Natuurkampeerterrein de Grutto

Location and atmosphere

Natuurkampeerterrein de Grutto ligt midden tussen de weilanden in een beschutte oude boomgaard. Op dit terrein gaat men inventief om met de beschikbare middelen. Er is geen elektriciteit, maar wel verlichting op zonnestroom. Het warme water van de zonnecollector wordt naverwarmd, zodat u comfortabel kunt douchen. Er staat een nieuw klein gebouw voor als het slecht weer is en waar u eventueel een kopje thee kunt zetten. Dit is misschien wel het groenste terreintje van Nederland, bedoeld voor de echte natuurkampeerders.

Facillities

Verspreid over een hectare vindt u 25 kampeerplaatsen, waarvan er vijf geschikt zijn voor caravans. Parkeren is mogelijk voor maximaal acht auto’s en u dient, indien gewenst, een plek te reserveren. De Grutto is een natuurkampeerterrein en een Natuurkampeerkaart is verplicht. U kunt deze op het terrein kopen (€ 14,95).

Surroundings and activities

De Grutto ligt in Midden-Delfland, een groene zone tussen Delft en Rotterdam. Vlieten en landwegen doorsnijden de weilanden en veengebieden. De stilte en de ruimte trekken veel water- en weidevogels aan. Een groene oase met bebouwing aan de horizon. Ontdek het Delfland met een fietsroute van 23 kilometer. Of ga vanuit Schipluiden met kano of roeiboot richting de Vlietlanden. Met de tram, er is een halte op twee kilometer lopen, bent u zo in Delft en Den Haag. Of loop een deel van het Oeverloperpad of het Nivon Groene Hartpad. Ontdek het Delfland met het nieuwe knooppuntennetwerk. Kinderen kunnen in Delft griezelen in het Reptielenhuis en in Rotterdam vindt u Diergaarde Blijdorp.

General information

Opening times campsite01-04 t/m 15-10

Nature camping

Total number of pitches25Number of tent pitches20prices per person€ 6Price tent per night€ 3,50Price carparking€ 1

Food

Distance to supermarket3 km

Facilities

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Boatrent

Indoor swimming pool

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)-3

Route description

Nearest cityDelft
Nearest village