1. Italy
  2. Umbria
  3. Gubbio (Perugia)
  4. Artiturismo Galgata
image

Artiturismo Galgata

Location and atmosphere

Castrum Galgatae was een belangrijke Eugubinische vesting, die sinds 1143 tot de kerkelijke orde van San Mariano behoorde. Gedurende de 14e eeuw diende Castrum Galgatae ter verdediging van Gubbio. Nu is het een rustige, historische plek in het hart van de Umbrische heuvels. De boerderij heeft 50 hectare landbouwgebied met olijfboomgaarden, wijngaarden, bossen en velden. Galgata biedt de bezoeker de mogelijkheid om zich creatief en kunstzinnig te ontplooien en ontmoetingen te hebben met daar gevestigde kunstenaars zoals Rolf Horstmann, de Duitse eigenaar. Op het snijvlak tussen kunst en natuur derhalve, vandaar Artiturismo Galgata. De honderdjarige aanwezigheid op deze plaats is dankzij een behoedzame restauratie ook vandaag de dag nog te bespeuren. Door de unieke locatie ademt Galgata tegelijkertijd een sfeer van tijdloosheid en continuïteit.

Facillities

De vijf Galgata-woningen zijn vanaf een nacht te huur en bieden onderdak aan minimaal twee tot maximaal vier personen. Er zijn echter in alle woningen bijzetbedden beschikbaar mocht u met meer personen komen. U kunt kiezen uit een rustiek Umbrisch huisje met open haard, een romantisch minihuisje en drie appartementen. Alle beschikken over een badkamer en een kookhoek.

Surroundings and activities

Als u hier neerstrijkt, is uw blik waarschijnlijk gericht op de stedentriangel Perugia, Gubbio en Assisi. Gubbio ligt tegen de heuvels geplakt en doet met zijn torens, paleizen en fonteinen geheel Middeleeuws aan. Maar de geschiedenis gaat veel verder terug. Gubbio en omstreken is de vindplaats van de Tabulae Iguvinae, een verzameling bronzen platen waarop de statuten en het ceremonieel van de priesterorde Fraters van Atiedii in het Umbrisch (= Etruskische taal) zijn opgetekend. Die zijn erg belangrijk voor de bestudering van de oude Italische talen. Het Umbrisch is nog steeds een gesproken dialect. Perugia is de hoofdstad van Umbrië en wordt opgesierd met 2500 jaar oude Etruskische stadsmuren en een keur aan Middeleeuwse gebouwen om het domplein met prachtige Gotische fontein. Assisi is de stad van de heilige Franciscus. Hij ligt begraven in de dubbele kerk. Ook de fresco’s van Giotto zijn hier te bezichtigen en zijn van grote kunsthistorische waarde.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units5Price smallest unit per week€ 301 per unitPrice largest unit per week€ 511 per unit

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Open-air swimming pool

Health resort

Children

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)460

Farm production

A part-time farm

Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityGubbio, PerugiaNearest villagePiccione