1. Ireland
  2. Kilkee (Co. Clare)
  3. Purecamping
image

Purecamping

Location and atmosphere

Deze kleine eco-camping kijkt uit over de monding van de rivier de Shannon die even verderop uitkomt in de Atlantische Oceaan. Vanuit uw tent heeft u een prachtig uitzicht. Trea, Kevin en hun twee kinderen wonen hier met hun honden, katten, drie kippen en een haan in een cottage. Deze, plus de bijbehorende gebouwen hebben zij opgeknapt met milieuvriendelijke materialen en zoveel mogelijk rekening houdend met de oorspronkelijkheid van de gebouwen. Zij beheren circa 4 hectare opkomend bos dat louter uit inheemse soorten bestaat en dat aan de camping grenst.

Facillities

Centraal op het terrein staat een 12 m² grote koepeltent die dienst doet als gemeenschappelijke ruimte. Regelmatig wordt er een gezamenlijk kampvuur gestookt. U kunt met uw eigen tent komen of een tent huren. Er zijn niet ingerichte tenten voor € 25 per nacht te huur tot mooi ingerichte tenten met houtkachel voor € 60 of € 80 per nacht. In totaal zijn er zeven tenten te huur. Groepen zijn welkom. Er zijn slechts twee plaatsen voor een caravan of camper. In het hoofdtoiletgebouw wordt het water verwarmd door zonnepanelen en een houtkachel en komt het water uit een eigen bron en via regenwateropvang. De camping is autovrij en er zijn kruiwagens om uw spullen te vervoeren naar de tent en indien noodzakelijk, kan hier hulp bij worden geboden. Er is een keuken en een pizza-oven, een sauna en Trea geeft yoga aan groepen en hoofd-en nekmassages aan individuen.

Surroundings and activities

Vlakbij het dorpje Querrin ligt een vogelreservaat. Er zijn verschillende stranden op korte afstand en Querrin Creek is ideaal om te roeien, te kajakken en te zeilen. Er zijn natuurlijk ook prachtige wandelingen te maken langs de kust of over het schiereiland Loop Head. Querrin ligt dichtbij Carrigaholt (8 km), waar u oa. meer te weten kunt komen over de Bottlenose dolfijnen en een boottocht kunt maken om deze dieren te zien met een bedrijf met een gouden certificaat van EcoTourism Ireland.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 30-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English

Group accommodation

Number of persons24Number of rooms7Prices on request

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches30Number of tent pitches28prices per person€ 2Price tent per night€ 12Price caravan/camper per night€ 12Tent rental price per week€ 150

Food

Distance to supermarket7 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Sauna/Turkish bath

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Forestry

Route description

Nearest cityLimerickNearest villageKilkee