1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Tréban (Tarn, Occitanie)
  4. Puech de Cabanelles
image

Puech de Cabanelles

Location and atmosphere

Een oude boerderij op het Franse platteland in het zonnige zuiden. Ruimte om u heen, eten wat de natuur u aanreikt en bovenal de rust van het buitenleven. Onze gîtes zijn zoveel mogelijk ecologisch gebouwd en ingericht. Zo is er warmwater door zonne-energie en wordt er grotendeels verwarmd door houtkachels met hout van eigen terrein. De toiletten worden doorgespoeld met regenwater uit een reservoir van 50.000 liter en de moestuin wordt gesproeid met water uit de waterput. We hebben waar mogelijk alle oude bouwmaterialen in de nieuwbouw gerecycled. Het oorspronkelijke huis was van een dakdekkersfamilie, dus leitjes genoeg. En we maken zoveel mogelijk gebruik van natuursteen uit de omgeving. Op ons terrein van 2,5 hectare staan grote kastanje- en vruchtbomen waaronder u in de hangmat kunt schommelen. Op een aantal plekken zijn bankjes om van het uitzicht te genieten en u kunt ook lekker afkoelen in het zwembad van 5x8x1.40m om daarna weer van de zon te genieten. In de moestuin en de tuinen rondom het huis is altijd wel iets leuks te zien en lekkers te proeven. Over het hele terrein zijn paden gemaaid zodat u fijn kunt rondstruinen.

Facillities

We hebben twee gîtes. Allereerst La Castanheta, een vakantiehuis van twee keer 25 m2, ingericht voor twee personen. Het ligt tussen het woonhuis en de andere gîte in en heeft een eigen ingang aan de voorzijde en een eigen terras met vrij uitzicht over het dal aan de achterkant. De tweede gîte, Lo Nosilhon, is gebouwd op de begane grond van een traditionele Aveyronese schuur, heeft een oppervlakte van 85m2, biedt plaats aan twee tot vijf personen en heeft natuurlijk ook een groot privéterras. Beide vakantiehuizen hebben een compleet ingerichte keuken, comfortabele bedden (80/160x200) met dekbed en goed sanitair. Ze zijn ingericht om vooral lekker op vakantie te zijn, om eindelijk weer eens rustig een boek te kunnen lezen, zo naar buiten te lopen, lekker buiten te eten en te genieten van de ruimte en de vrijheid, of contact te zoeken met ons of met de buren als u dat wilt. En voor wie het niet laten kan, is er gratis WiFi.

Surroundings and activities

De omgeving leent zich prima voor het maken van korte en lange wandelingen en fietstochten. U kunt bij de voordeur starten. Het dal van de rivier de Viaur heeft schitterende wandelpaden, die langs de steile oevers van de rivier voeren. Hoewel er soms stevig geklommen moet worden, zijn er ook voor de wat minder getrainde fietser genoeg mogelijkheden om de omgeving per fiets te verkennen. U kunt bij ons boekjes met uitgezette routes krijgen; bijvoorbeeld Les Véloroutes du Tarn. De stad Albi met zijn imposante rode kathedraal en het museum van de schilder Toulouse-Lautrec ligt 20 minuten bij ons vandaan. Sinds 2010 staat de oude binnenstad van Albi op de werelderfgoedlijst van Unesco. De rode bakstenen en de terrasjes geven de stad een bijna Italiaanse sfeer. De departementen Tarn en Aveyron staan ook bekend om hun bastidestadjes. Kenmerkend is het Middeleeuwse dorpsplein omgeven door arcades en vakwerkhuizen. Pik één dorpje uit of maak een mooie dagtocht.

General information

Opening times accommodation21-03 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons7Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 555 (buiten hoogseizoen verhuur vanaf minimaal 2 dagen: vanaf € 73 per dag) per unitPrice largest unit per week€ 1020 (buiten hoogseizoen verhuur vanaf minimaal 2 dagen: vanaf € 73 per dag) per unit

Food

Distance to supermarket7 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Sailing

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityAlbi (30 km), Rodez (49 km), Toulouse (117 km)Nearest villageTréban, Tanus (2 km)