1. France
  2. Rhône-Alpes
  3. Bozel (Savoie)
  4. Huttopia Bozel en Vanoise
Small map
image

Huttopia Bozel en Vanoise

Location and atmosphere

Camping Huttopia Bozel en Vanoise is een natuurcamping in de vallei van de rivier Bozel in de Tarentaisestreek van Trois Vallées in de Savoie. Het groene kampeerterrein heeft 115 schaduwrijke kampeerplaatsen verspreid over vier hectare in een prachtige, natuurlijke omgeving. Kom kamperen met uw eigen tent, caravan of camper. De kampeerplaatsen zijn verdeeld over verschillende terrassen op het heuvelachtige een hooggelegen terrein. Deze Charme-Camping ligt vlakbij het meer van Bozel aan de rand van het Nationaal Park Vanoise en op slechts enkele kilometers van Courchevel, les Ménuires en Méribel.

Facillities

Als u zonder eigen kampeermiddelen wilt komen, kunt u hier ook accommodaties huren, zoals chalets en tenten. Deze accommodaties zijn behoorlijk luxe ingericht en voorzien van alle gemakken. De tenten zijn van ademend katoen en staan op een houten vlonder, zodat vocht relatief snel afgevoerd kan worden. Alle accommodaties beschikken over elektrische verwarming of een houtkachel. Houd echter rekening met de hoogte van het terrein: er kan in juni nog sneeuw liggen en de nachten zijn doorgaans sowieso koud!

Surroundings and activities

Het Nationaal Park Vanoise en het aangrenzende Nationaal Park Gran Paradiso vormen samen het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van West-Europa. Beide parken zijn destijds opgericht om het ongebreidelde skitoerisme enigszins een halt toe te roepen. In de buitenzone van deze parken en derhalve ook rondom Bozel is skitoerisme toegestaan en er ligt een infrastructuur (liften en pendelbussen), die vaak ook dankbaar door wandelaars wordt gebruikt om hogerop te komen. In de kernzone is alleen wandeltoerisme toegestaan. Hier lopen ondermeer de GR5, de GR55, de Tour des Glaciers en enkele Via Alpina gemarkeerde wandelpaden. Er is een netwerk van berghutten langs de diverse trajecten. Bozel is een klein dorp dat dateert uit de Middeleeuwen. Er zijn enkele bezienswaardigheden, zoals de kerk en enkele kapelletjes. Er is een supermarkt en een bakkerij.

General information

Opening times campsite28-06 t/m 29-09ReservationNecessary during whole year

Selfcatering housingunit

Number of persons5-6 personen per chaletPrices on request

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches115Prices on request

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfast€ broodjesserviceDinnerDistance to supermarket1 km, of in Moûtiers, 13 kmDistance to restaurants13 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Wintersports

Mountaineering

Children

Playground

Open air children's pool

Indoor playroom

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Route description

Nearest cityAlbertville (40 km)Nearest villageBozel, Moûtiers (13 km)