1. France
  2. Bourgogne
  3. Sémelay (Nièvre)
  4. La Vie en Rose
image

La Vie en Rose

Location and atmosphere

In het glooiende akkerlandschap rondom Luzy ligt de uit gerecyclede materialen vervaardigde gîte La Vie en Rose. Op het terrein wordt op bescheiden schaal aan biologische tuinbouw gedaan. Er is een moestuin en er staat een kas. We hebben geïnvesteerd in een zogenaamd microstation dat al het afvalwater van keuken, douche en toilet met behulp van een bacterieel proces omzet in schoon water dat geloosd mag worden op open water. We hebben een biologische composthoop voor de moestuin. De bewatering van de moestuin en kas wordt verzorgd door grondwater via een put en pomp en een bassin van 1000 liter. We maken privé zowel als in de te huren gîte gebruik van uitsluitend biologische schoonmaakmiddelen zoals Sonnet en Ecover. We hebben matrassen, lakens en kussens van biologisch katoen. Bij de bouw hebben we zoveel mogelijk gebruikte materialen verwerkt zoals bijvoorbeeld trespaplaten, dat zijn oude reclameborden.

Facillities

Recentelijk gebouwde houten gîte met twee slaapkamers, een ruime douche en apart toilet en open keuken plus zitkamer met eet- en schrijftafel. In de kamer is zowel centrale verwarming als een houtkachel aanwezig. Er is wifi beschikbaar. Dekbedden, kussens, lakens en handdoeken zijn aanwezig. In de keuken staat een koffiezetapparaat, een waterkoker en een tweepits elektrische kookplaat. Er zijn pannen, borden, bestek en dergelijke. Het ligt in een ruime boomgaard grenzend aan weiland met ruime uitzichten. De dichtstbijzijnde bakker is in Saint-Honoré-Le Bains (5 km). De dichtstbijzijnde supermarkt is in Luzy (16 km). Wij kunnen er ook voor zorgen dat er etenswaren in huis zijn. Het is mogelijk met ons van het avondeten te genieten. De maaltijden zijn op basis van biologische producten. We koken vegetarisch of met vis. Ontbijt en lunch verzorgen we niet. De ingrediënten kunnen we wel voor u in huis halen.

Surroundings and activities

La Vie en Rose ligt op de zuidoostelijke uitlopers van het middelgebergte Morvan. Het is een dunbevolkt gebied met akkerbouw en veeteelt en maakt deel uit van het Regionaal Natuurpark Morvan. Het werd oorspronkelijk bevolkt door de Keltische stam van de Haedui, die bij de huidige stad Autun hun Oppidum Bibracte hadden boven op de top van de Mont Beuvray. Het was destijds een belangrijke handelsroute en tegenwoordig is het een uitgestrekt openluchtmuseum. Er wordt al circa 150 jaar gewerkt aan opgravingen en reconstructies.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 280 (midweek = 3 nachten), € 395 per week, € 695 per 2 weken per unit

Food

Meals availableVegetarian, veganistic or biological meals availableDinnerDistance to supermarket15 km Distance to ecological food store44 (Biomorvan in Autun)

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Windsurfing

Open-air swimming pool

Health resort

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Horticulture

Route description

Nearest cityLuzy (15 km), Autun (44 km), Nevers (70 km)Nearest villageSaint-Honoré-les-Bains (5 km)