1. France
  2. Languedoc-Roussillon
  3. Saint-André-de-Lancize (Lozère)
  4. Mas la Devèze
image

Mas la Devèze

Location and atmosphere

Mas la Devèze ligt in het hart van het beschermde Parc National des Cévennes op bijna 1000 meter hoogte. De meer dan 200 jaar oude, gerenoveerde boerderij is gebouwd op de zuidflank van de Mont-Lozère. Het complex bestaat uit drie gebouwen. De groenten- en fruittuinen zijn aangelegd op terrassen. Daar vindt u ook de 10.000 boomstammen waarop de Shii-take paddenstoelen worden gekweekt, de specialiteit van Mas la Devèze. Léonore en Charles houden ook schapen. Elke zondag staan ze op de markt in Florac met fruitsappen en verse paddenstoelen. Deze producten kunt u ook op de boerderij kopen. Tidde en Daan, de twee zonen van 11 en 14 jaar begeleiden u graag op de wandelpaden!

Facillities

De twee gîtes, een vijf meter hoge gerenoveerde schapenschuur en een hooischuur (60 m²) zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. De huisjes bieden ruimte aan maximaal vijf personen en hebben een eigen opgang. Het domein Mas la Devèze beslaat zo’n 30 hectare en bestaat grotendeels uit bossen met wandelpaadjes, vaak gemaakt door de schapen. Maar ze sluiten aan op het netwerk van lange afstandspaden zoals de GR7, GR68, GR70 en de GR-72.

Surroundings and activities

In het charmante dorpje Florac vindt u de boerenwinkel en het biologische restaurant dat Léonore en Charles in 2007 met 18 andere boeren hebben opgericht. De kaart is eenvoudig en de producten zijn grotendeels afkomstig van de aangesloten biologische boerderijen. In het kasteel is het hoofdkantoor gevestigd van het Parc National des Cévennes. U kunt het hele jaar door deelnemen aan uiteenlopende natuuractiviteiten zoals paddenstoelen- en hertenexcursies. De Gorges du Tarn zijn prachtig om te kanoën en voor canyoning. Voor culturele uitstapjes zijn Nîmes, Montpellier, Anduze, Alès en Uzès interessante bestemmingen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons11Number of holiday units2Please bring your own bed linenPrice smallest unit per week€ 575 per unitPrice largest unit per week€ 700 per unit

Food

Sales of own produceBreakfastDistance to supermarket9 kmDistance to restaurants6 km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)950

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture, Stock breeding

Route description

Nearest cityAlès (35 km)Nearest villageFlorac (20 km)