1. France
  2. Aquitaine
  3. Herm (Landes)
  4. Camping du Toy
Small map
image

Camping du Toy

Location and atmosphere

Camping du Toy vindt u vlakbij het bloemrijke dorpje Herm, in het hart van Les Landes en niet zo heel ver van de Atlantische kust. De camping ligt in een landelijke omgeving tussen oude eiken. Naast wilde tijm, erica, heidekruid, zwarte els, kastanjeboom, haagbeuk en wilg, komt u ook veel varens en bremstruiken tegen. Op het terrein vindt u kunstwerken, sculpturen, mozaïeken, plantengroepen met vijvers en nog meer eigenaardigheden.

Facillities

U geniet van een prachtig groene omgeving met een tuin, een boomgaard en fraai gerestaureerde oude gebouwen. De 25 ruime kampeerplaatsen zijn gescheiden met natuurlijke haagjes. Wilt u meer comfort, dan kunt u ook overnachten in één van de gastenverblijven. Gîte le Four à Pain, van oudsher de broodoven, en een ingerichte caravan bieden beide plaats aan vier personen. De oude boerderij, geschikt voor maximaal zes personen, heeft een grote woonkamer met open haard, open keuken, twee slaapkamers en een badkamer met toilet. De twee sanitairblokken zijn fraai gedecoreerd met ingelegde mozaïeken. Jong en oud kan zich uitleven op een groot veld met allerhande speeltoestellen, een tafeltennistafel, volleybalnet en een voetbalveldje. Onder de schaduw van platanen staan tafels, banken en vier barbecues ter beschikking van de gasten.

Surroundings and activities

Les Landes heeft achter de duinenrij uitgestrekte naaldwouden die maarliefst 600.000 hectare in beslag nemen. In zijn oorsprong is het een aangelegd productiebos, waar nu verschillende wandelroutes en fietspaden in zijn uitgestippeld. Bezoek de chique badplaats Biarritz (65 km), waar u vanaf de vuurtoren op La Pointe Saint-Martin uitzicht heeft over de stad en de kust tot aan de Pyreneeën. Stop ook even in de voorstad Bayonne (55 km), beroemd om de fijne chocolade. Verken het Pays des Grands Lacs Landais en maak een boottochtje van Etang de Léon naar de Atlantische Oceaan door het natuurreservaat Le Courant d’Huchet. In kuuroord Dax (15 km) zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen en kunt u de resten van een tempel uit de Romeinse tijd bezichtigen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

French, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4-6 per huisjeNumber of holiday units2Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 410 per unitPrice largest unit per week€ 550 per unit

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches30prices per person€ 9 (2e pers. € 7,00; 3e pers. € 3,50))Price per child (<12)€ 2,50Costs for use electricity per day€ 5Caravan rental price per week€ 360

Facilities

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Sailing

Open-air swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)60

Farm production

A part-time farm

Working according to IFOAM-principles

Horticulture

Route description

Nearest cityDax (15 km)Nearest villageHerm (1 km)