1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Berdoues (Gers)
  4. Domaine à Marmande
image

Domaine à Marmande

Location and atmosphere

Domaine à Marmande heeft eeuwenlang dienst gedaan als boerderij van het oude klooster van Berdoues. Het gebouw is geheel in de Gascogne-stijl gebouwd met metersdikke stenen muren die met okerkleurige leem gepleisterd zijn en de zware houten balken dragen. De lange oprijlaan geflankeerd door oude eikenbomen en het stoer gebouwde huis staan garant voor een sfeer van rust en geborgenheid. Een heerlijke plek om bij te komen! Bij helder weer kunt u de Pyreneeën zien liggen (100 km).

Facillities

De huisjes hebben – naar wens – een of twee slaapkamers beschikbaar met bad, douche en toilet, een salon en een keuken, voor twee tot maximaal 6 personen. Daarnaast beschikt u over een veranda met tuinmeubels en loopt u zo uw eigen tuin in. Verder beschikt deze locatie over vier gastenkamers met privébadkamer en toilet voor elk twee personen. Alle gasten kunnen gebruik maken van het zwembad, dat is omzoomd door bomen en een grasveldje. Een helofytenfilter in de plantentuin zuivert al het grijze water. Er is een groententuin op basis van permaculture. Energie wordt verzorgd door zonnepanelen en verwarmen het water en zorgen voor gefilterd zwembadwater. Ook wordt gebruik gemaakt van spaarlampen en biologisch afbreekbare of ecologische schoonmaakmiddelen. U bent hier in goede handen: Charles is therapeut in de traditionele Chinese geneeskunst. Er zijn diverse workshops of cursussen te volgen, zoals Zen-Shiatsu voor koppels. Wifi is beschikbaar en fietsen staan gratis voor u klaar voor een tochtje door het lichtglooiende heuvellandschap.

Surroundings and activities

Gascogne is een streek met meer dan 500 kastelen en 400 meren, waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen. De regio is één van de plekken met de schoonste lucht van Europa. Er zijn meerdere bastide stadjes te bezichtigen zoals Mirande, Marciac (jazz festival), Tillac, Condom, Auch. Lourdes bereikt u in circa 1,5 uur rijden en het wandelpad naar Santiago de Compostella ligt ook dichtbij. Er zijn veel meertjes, waar het uitstekend toeven is op warme dagen, of wat dacht u van een dagje golfen? Wijngebieden zoals Madiran en Armagnac zijn een bezoek waard!

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 01-11ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons8Number of rooms4Price single room per night€ 90 per kamerPrice double room per night€ 90 per room

Selfcatering housingunit

Number of persons2-5Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 665 per unitPrice largest unit per week€ 770 (€ 1190 indien u beide huisjes tegelijkertijd huurt) per unit

Food

Sales of own produceBreakfast€ 10Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Highchair

Cot

Special target groups

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)268

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityAuch (20 km)Nearest villageMirande (4 km)