1. France
  2. Bretagne
  3. Douarnenez-Treboul (Finistère)
  4. Huttopia Douarnenez
image

Huttopia Douarnenez

Location and atmosphere

Camping Indigo Douarnenez ligt tegenover de prachtige gelijknamige baai in een bosrijke, glooiende omgeving en op slechts 500 meter van het strand des Sables Blancs, het witte zand.

Facillities

Deze onlangs volledig gerenoveerde camping is gelegen aan de Atlantische kust in een lommerrijke omgeving van drie hectare. In het hart van het kampeerterrein vindt u een verwarmd zwembad en een roulotte snackbar. 135 schaduwrijke staanplaatsen staan tot uw beschikking om uw eigen tent of caravan te installeren. U kunt ook kiezen voor meer comfort door te verblijven in één van de unieke tenten gemaakt van onbewerkt hout en zeildoek.

Surroundings and activities

Het terrein is ideaal voor liefhebbers van de natuur en de oceaan. De winkels, het centrum en de zeer bezienswaardige vissershaven van Douarnenez liggen op minder dan drie kilometer en wordt gerekend tot het belangrijkste erfgoed van Bretagne. Het is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de zuidelijke Finistère. Het is gesitueerd tussen Quimper, een stad van kunst en geschiedenis, en Brest met zijn reusachtige zeeaquarium Oceanopolis in. Ontdek het verstilde stadje Locronan of geniet van de beroemde Pointe du Raz. Uiteraard kunt u de vele Bretonse specialiteiten zoals de zeevruchten en de overheerlijke crêpes niet overslaan. De vele festivals en traditionele dorpsfeesten geven u een goede kijk op de culturele identiteit van de als eigenzinnig bekend staande Bretonnen.

General information

Opening times accommodation28-04 t/m 30-09

Languages spoken

French, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches120Number of tent pitches105prices per person€ vanaf 6,30Price tent per night€ vanaf 12,60Price caravan/camper per night€ vanaf 12,60Costs for use electricity per day€ 3,70Tent rental price per week€ vanaf 294

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)0

Sea, beach, dunes, lagoon

Route description

Nearest cityDouarnenezNearest villageLocronan (10 km)