1. France
  2. Aquitaine
  3. Razac d’Eymet (Dordogne, Nouvelle-Aquitaine)
  4. Les Chalets de Dordogne***
image

Les Chalets de Dordogne***

Location and atmosphere

De 18 chalets liggen in een parkachtig landschap langs de oever van Lac de Mérigole in het hart van de Périgord Pourpre ten zuiden van Bergerac, verder een licht heuvelachtige lappendekken van uitgestrekte wijngaarden en akkerbouw. Les Chalets de Dordogne bestaat als sinds 2010, maar de huidige eigenaren Fabienne en Jean-Philippe hebben het terrein in 2019 overgenomen en zijn sindsdien druk bezig om het bedrijf om te schakelen tot een ecologische vakantiestek. Ze hebben afgelopen zomer zonnepanelen geïnstalleerd.

Facillities

De 18 huisjes zijn brandschoon, ruim en comfortabel. Ze hebben een oppervlakte van 35m² en een overdekt terras van 10m². De chalets met twee slaapkamers hebben een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Ze bieden een badkamer en een ruime douche en een apart toilet. Elk huisje heeft een grote ruimte rondom met terras en behoorlijke privacy. De keuken is goed uitgerust met vier kookpitten, een magnetron, een koffiezetapparaat, een broodrooster en een koelkast. Op het terrein is een barretje gevestigd en een kleine winkel met lokale producten en er is een broodjesservice. Voor de kinderen is er een riant speelterrein met zelfvervaardigde houten toestellen en een spelkamer. Als u er een keer zonder de kinders op uit wil, is er gratis opvang en vermaak voor hen beschikbaar. Er is ook een klein, verwarmd zwembad.

Surroundings and activities

De Périgord Pourpre dankt zijn naam aan de roodpaars verkleurende wijnbladeren in de herfst. Met meer dan 1200 wijnbouwers in de regio heeft u uitgebreide mogelijkheden voor excursies, rondleidingen en proeverijen. Kasteel Monbazillac (15 km) is wellicht een goede optie. Ze zijn vooral gespecialiseerd in witte dessertwijnen. De historische steden Bergerac en Sarlat zijn bekende gastronomische pleisterplaatsen. U kunt kanovaren op de Dropt of paardrijden bij Pony24. In de omgeving van Siorac kunt u gaan geocoachen en Mescoules heeft een goed onderhouden dierentuin.

General information

Opening times accommodation06-04 t/m 03-11ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Spanish, French

Selfcatering housingunit

Number of persons84Number of holiday units20Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice largest unit per week€ 275-650 per unit

Normal camping

Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityBergerac (24 km), Bordeaux (129 km), Toulouse (191 km)Nearest villageSaint-Aubin-de-Cadelech (3 km), Razac-d'Eymet (5 km)