1. France
  2. Auvergne
  3. Saint-Martin-Cantalès (Cantal)
  4. Camping Pont du Rouffet
Small map
image

Camping Pont du Rouffet

Location and atmosphere

Deze kleine, gemoedelijke camping zonder animatie ligt midden in de natuur, direct aan een groot meer met een eigen strand. Het kampeerterrein ligt aan het einde van een doodlopende weg, ver verwijderd van alle drukte en met ’s nachts een heldere sterrenhemel. Wie voor de rust, stilte en natuur komt, zit hier goed.

Facillities

Location de mobil-homes.

Surroundings and activities

In dit van oorsprong vulkanische middelgebergte zijn talloze wandelroutes uitgestippeld, ook vanaf de camping. Voor de geoefende pedalist is fietsen een mogelijkheid, met of zonder elektrische ondersteuning. Verder is het mogelijk om over de verlaten spoorlijnen te fietsen met een draisine, met of zonder elektrische ondersteuning, over een afstand van circa zeven kilometer. De camping ligt aan de rand van het Parc Régional des Volcans d’Auvergne. Rondom het massief zijn veel kastelen en Romaanse kerken te bezoeken. In het Middeleeuwse vestingplaatsje Salers (25 autominuten) is het alsof u in een tekening van Anton Pieck loopt! Pleaux (20 autominuten) is een charmant dorp met vele torentjes en een kloosterverleden. Aurillac is een grote provinciestad met een keur aan restaurants, terrasjes en winkels. Eens per jaar wordt hier in augustus een meerdaags straattheaterfestival gehouden.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 26-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches30Number of tent pitches30prices per person€ 3,50-4,95Price tent per night€ 7,95-11,60Price caravan/camper per night€ 7,95-11,60Costs for use electricity per day€ 2,25Caravan rental price per week€ 295-460

Food

Meals availableDistance to supermarket9 kmDistance to restaurants9 km

Facilities

Wifi

Card payments possible

Boatrent

Natural swimmingpool

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Children

Indoor playroom

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)435

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest citySalers (28 km), Mauriac (37 km)Nearest villageSaint-Martin-Cantalès (6 km), Pleaux (20 km)