1. France
  2. Midi-Pyrénées
  3. Sonnac (Aveyron)
  4. Camping la Diège
image

Camping la Diège

Location and atmosphere

Camping la Diège ligt in de schitterende natuur van het dal van de meanderende La Diège. Het maakt deel uit van het landgoed Moulin de l'Aymerie. De eigenaren Caspar en José hebben hier een moestuin en wat scharrelkippen, die los over het terrein struinen. Op de camping worden walnoten, eieren, jam, kruidenthee en notenwijn verkocht. De eigenaar heeft ook een grote passie voor oldtimer Citroëns. Vrijheid en gemoedelijkheid bepalen de sfeer op deze middelgrote camping.

Facillities

De camping heeft vijftig ruime plaatsen, schaduwrijk onder de walnotenbomen of de eeuwenoude eikenbomen, maar ook in het open veld met volop zon, langs de rivier of dicht bij de goede sanitaire voorzieningen. Er is een bar met terras aan het riviertje, volleybalveld, tafeltennis, een trampoline, draadloos internet rondom de bar en er zijn ook nog twee volledig ingerichte caravans en vier ingerichte tenten te huur. Kinderen kunnen lekker in de rivier spelen en ‘s avonds is er een kampvuur onder de prachtige sterrenhemel. Het oude, ludieke bakhuisje is nu een eenvoudige gîte.

Surroundings and activities

Vanaf de camping en in de omgeving kunt u heerlijk wandelen, fietsen en kanovaren. Er is veel bijzondere fauna en flora, waaronder zo’n zestig soorten wilde orchideeën, acacia, wilde hop, spekwortel, vossen, roofvogels, wilde zwijnen, reeën, wielewalen, ijsvogels en rivierkreeftjes. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn dorpjes en stadjes als Peyrusse-le-Roc (6 km) en Capdenac-le-Haut (10 km), de grot van Foissac (10 km) en museum Champollion in Figeac, dat is gewijd aan wereldgeschriften en uitgebreide Egyptologische en hiëroglifische studies van Jean-François Champollion. Verder worden er veel festivals, diverse kunst- en cultuurvoorstellingen en rommelmarkten in de omgeving gehouden.

General information

Opening times campsite01-05 t/m 30-09ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons2Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 425 per unit

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches50Number of tent pitches50Price tent per night€ 20 (+ 2p, extra personen €4-5,50 pp)Price caravan/camper per night€ 20 (+ 2p, extra personen €4-5,50 pp)Costs for use electricity per day€ 3,50Caravan rental price per week€ 400 Tent rental price per week€ 550

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfastDinnerDistance to supermarket6 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)200

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityFigeac (17 km)Nearest villageCapdenac-Gare (6 km)