1. France
  2. Languedoc-Roussillon
  3. Labécède-Lauragais (Aude)
  4. Petit Dom. les Armengauds, vakantieparadijs voor volwassenen
image

Petit Dom. les Armengauds, vakantieparadijs voor volwassenen

Location and atmosphere

Les Armengauds ligt aan het einde van een landweg met adembenemend uitzicht over graanakkers, zonnebloemvelden en de bosrijke voet van de Montagne Noir. Iedereen vanaf 16 jaar die houdt van rust, ruimte, het Franse platteland, de Bourgondische levensstijl, fietsen, wandelen, genieten van zelfaangelegde tuinen en lekker luieren bij het zwembad, is op Les Armengauds van harte welkom. Het zwembad is prachtig gelegen, met zowel schaduw als zon en voorzien van ligbedden.

Facillities

In de in Provençaalse stijl gebouwde boerderij uit 1860 zijn vier ruime, landelijke vakantiewoningen te huur, de gîtes Tournesol, Lavande, La Maison en Hortensia. De camping heeft 25 ruime kampeerplaatsen met elektriciteit (6 ampère) en biedt prachtig uitzicht op het omliggende heuvellandschap. Vanaf heden is het mogelijk om uw eigen toilet te legen, mits voorzien van groene producten die geschikt zijn voor de septic tank. Voor wie comfortabel wil kamperen zijn er twee volledig ingerichte Karsten 380 tenten te huur met echte bedden, een keukentje en alles wat u nodig heeft. In de ochtend kunt u verse broodjes bestellen. Naast het zwembad zijn er diverse voorzieningen aanwezig, zoals gratis wifi, een jeu de boules-baan, modern sanitair en schitterende zonsondergangen, een in oude stijl opgebouwde bistro, waar u zelf een drankje kunt pakken en noteren, voorzien van een satelliettelevisie en een leeshoek met uitgebreid foldermateriaal. Meerdere malen per week wordt er op inschrijving heerlijk gekookt en kunt u aanschuiven bij de table d’hôte die wordt geserveerd op het terras van ‘de arena’.

Surroundings and activities

In de omgeving van Les Armengauds zijn prachtige wandel- en fietsroutes, onder andere de GR7 die de Languedoc doorkruist. Op twaalf kilometer ligt het stadje Castelnaudary. Daar loopt het Canal du Midi, een met de hand gegraven verbindingskanaal tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, waardoor Franse koopvaardijschepen niet langs het vijandige Gibraltar en Spanje hoefden te varen. Het is aangemerkt als Unesco werelderfgoed. Het Canal du Midi is ook de watervoorziening voor Lac Saint Ferréol, waar u kunt windsurfen, waterfietsen, zwemmen en zonnebaden. Breng beslist een bezoek aan de beroemde zaterdagmarkt in Revel, één van de 100 mooiste markten van Frankrijk. Cultuurminnaars komen aan hun trekken in de iets verder gelegen steden Carcassonne, bekend om de kasteelburcht met 52 torens, de roze stad Toulouse en Albi met de beroemde basiliek Saint-Sernin. Al deze steden hebben een prachtige architectuurgeschiedenis.

Special remarks

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite15-06 t/m 15-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of holiday units4Prices on request

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches35Number of tent pitches35Prices on request

Food

Own restaurant/canteenDinnerDistance to supermarket5 km

Facilities

Wifi

Open-air swimming pool

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Boatrent

Open-air swimming pool

Tennis court

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)200 m

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityRevel (5 km)Nearest villageVaudreuille (3 km)