1. France
  2. Provence-Alpes-Côte d'Azur
  3. Oze (Hautes-Alpes)
  4. Domaine de Sivas
image

Domaine de Sivas

Location and atmosphere

In een weids dal aan de luwe zuidzijde van de hoogalpiene bergketens van de Ecrins en Vercors ligt Domaine de Sivas, geheel omringd door prachtige bergen en uitgestrekte bossen. Op het terrein liggen drie vrijstaande vakantiehuizen tussen het groen verscholen. U bent te gast bij Inge Kamerbeek, Arnaud Leene en hun zoon Alwin. Cursusgroepen zijn van harte welkom op Sivas: er is volop sfeer, ruimte, inspiratie en privacy om lekker te werken en toch te ontspannen. Inge en Arnaud geven Tai Chi lessen en organiseren open therapeutendagen en andere bijeenkomsten. Het water van Sivas komt uit eigen bron, de bijen maken heerlijke honing en er is volop fruit uit de eigen boomgaard. De keuken is voornamelijk vegetarisch en geïnspireerd op het zonnige, Provencaalse zuiden.

Facillities

La Lavandole is de kleinste van drie vakantiehuizen en biedt onderdak aan twee personen. Le Poème is geschikt voor vier personen. Het landhuis La Ferme, dat dateert uit de 16e eeuw, kan zes personen herbergen en telt vier slaapkamers. De huizen zijn van alle gemakken voorzien. Buiten heeft u alle ruimte en privacy met eigen terras en tuin.

Surroundings and activities

Les Pays du Buëch zoals dit gebied tussen de Alpen en de Provence wordt genoemd, is een zonnig en veelzijdig gebied. In de dorpjes Veynes en Aspres-sur-Buëch (10 km) zijn winkels, kunt u rondstruinen op de markt of neerstrijken op een terrasje. Le Petit Buëch is een riviertje vlakbij Veynes waar gezwommen en gespeeld kan worden. Er is ook een recreatiemeertje met restaurant, zonneweide en waterglijbaan in de buurt. U kunt er waterfietsen huren. Bezoek ook Château de Montmaur (10 km). Op een half uur rijden liggen de Gorges de la Méouge (bij Châteauneuf-de-Chabre): een fantastische plek om de wandelen en te zwemmen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons16Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 325 per unit

Group accommodation

Number of persons22Number of rooms5Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrices on request

Food

Dinner€ 15Distance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)855

Farm production

A part-time farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityGap (20 km)Nearest villageVeynes (5 km)