1. Denmark
  2. Nørre Snede (Ikast-Brande, Midtjylland)
  3. Ecologische boerderijcamping Gyvelborg
Small map
image

Ecologische boerderijcamping Gyvelborg

Location and atmosphere

Geniet van het leven en de rust op het Deense platteland en bezoek onze ecologische boerderijcamping Gyvelborg in Nørre Snede. Het ligt op een bosrijke heuvelrug in Midden-Jutland. De voorzieningen zijn vooral ecologisch verantwoord. Er worden alleen natuurlijke reinigingsmiddelen gebruikt. Ook zijn er waterbesparende toiletten. Uw auto mag alleen bij aankomst of vertrek op de camping staan. Ook op het land gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het onkruid wordt er uitgetrokken of gebrand. Het afval wordt gescheiden.

Facillities

De camping heeft 30 ruime staanplaatsen en is overzichtelijk voor ouders en grootouders met kleine kinderen. Er heerst een goede atmosfeer, gezelligheid en rust. Ook zijn er drie luxe blokhutten en een appartement te huur. In het kampeerhoogseizoen staan enkele ingerichte tenten te huur. Er zijn twee servicegebouwen met toiletten, douches en wasbakken. Er is ook een familie- en gehandicaptenbadkamer met douche, toilet en aankleedkussen voor de kleintjes. Verder is er een keuken en een recreatieruimte met informatie over de omgeving. U kunt ons bedrijf vrij bezichtigen en kijken hoe we onze 150 koeien melken en voeren. Aai de koeien, kalveren, katten en konijnen en onze hond Nanni. In ons winkeltje verkopen wij ecologisch vlees van Jersey-koeien. Het is vlees van uitstekende kwaliteit, mals en vol van smaak. Ideaal om te grillen, om worstjes of gehakt van te maken en te bakken. De melk van onze koeien leveren we dagelijks aan de ecologische zuivelfabriek van Thise.

Surroundings and activities

Boerderijcamping Gyvelborg ligt in een prachtige natuurrijke omgeving met heuvels, bossen, heide en schone meren. Het hogemerengebied, waar de plaats Silkeborg zo bekend van is, ligt niet ver van de minicamping. Er zijn in de omgeving goede mogelijkheden om te vissen, te kanoën of kajakken. Ook wandel- en fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen: de Hærvej, een oude drijfroute voor het vee, is nu een fiets- en wandelpad en ook van de Skæve-baan, vroeger een treinspoor, is een fiets- en wandelroute gemaakt en liggen vlakbij de camping. Legoland en Dierentuin Givskud liggen op 30 minuten rijden van de camping.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Danish

Selfcatering housingunit

Number of persons4-6Number of holiday units3 hutten, 1 appartementPlease bring your own bed linenPrice smallest unit per week€ 67-116 per nacht (appartement) per unit

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches30prices per person€ 9,60Price per child (<12)€ 4,80Price tent per night€ 1,40-3,40Price caravan/camper per night€ 1,40-3,40Costs for use electricity per day€ 3,40Tent rental price per day€ 67Prices cabin or bungalow per day€ 67-116

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Children

Small live stock for children

Participation in daily farm-activities possible

Playground

Indoor playroom

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)81

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest citySilkeborgNearest villageNørre Snede