1. Germany
  2. Rheinland-Pfalz
  3. Reipoltskirchen
  4. Demeterhof Pfleger
image

Demeterhof Pfleger

Location and atmosphere

De Ausbacherhof bestaat al sinds de 16e eeuw en is in zijn oorspronkelijke vorm, ondanks renovaties, zo goed mogelijk behouden. Op de biologisch-dynamische boerderij worden moederkoeien gehouden en graan verbouwd. Van dit graan wordt in de eigen bakkerij brood gebakken. Naast de eigen producten, zoals vlees en aardappels, beschikt de natuurwinkel op de boerderij over een volledig assortiment aan natuurvoedingsproducten. Energie wordt door middel van zonnecellen opgewekt en de zuivering van het afvalwater geschiedt in een helofytenfilter op het erf.

Facillities

De drie vakantiewoningen, alle voor maximaal zes personen, zijn voorzien van alle comfort. Bij de inrichting is vooral op een gezond binnenklimaat gelet. Alle meubels zijn vervaardigd uit massief hout en de houten vloeren zijn geïmpregneerd. De woningen zijn allergievriendelijk ingericht en absoluut rookvrij. Families met kinderen vinden hier alles wat nodig is voor een ontspannen verblijf. Er is direct naast het huis een grote speelweide met diverse speeltoestellen. ’s Avonds kunt u barbecueën of een kampvuurtje stoken. Iedereen kan meehelpen in de stal, op het veld of zelf zijn brood bakken. Wandelingen beginnen bij de voordeur en ook liefhebbers van het langlaufen kunnen in de winter zo de loipe opschuiven.

Surroundings and activities

Voor een mooi overzicht van het gebied wandelt u naar de Donnersberg (687 meter), de hoogste berg in Rheinland-Pfalz. Niet alleen natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Bezoekers van deze streek vinden overal sporen uit het verleden. In Wolfstein zijn verschillende burchten te bezichtigen. In het pittoreske en volledig ongeschonden stadje Meisenheim (15 km) maakt u een tijdreis terug tot in de middeleeuwen. Kusel (30 km) biedt nog meer nostalgie met de Lichtenberg, de grootste burchtruïne van Duitsland. Op een uur rijden liggen steden als Kaiserslautern, Idar Oberstein en Trier.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 300 per unitPrice largest unit per week€ 390 per unit

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket8 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)340

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Arable farming, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityWolfsteinNearest villageReipoltskirchen