1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Großenkneten
  4. Campingplatz Hunte-Camp
Small map
image

Campingplatz Hunte-Camp

Location and atmosphere

Kleine, idyllische camping in het hart van natuurpark Wildeshauser Geest. Het riviertje de Hunte stroomt aan de camping voorbij in een gevarieerd landschap van houtwallen, romantische rivierbochten, moerassen, bossen en drassige weilanden. Het gebied herbergt veel zeldzame plant- en diersoorten. Wandelaars, fietsers en kanovaarders komen hier goed aan hun trekken evenals gezinnen met kinderen. Met de steden Bremen (48 km) en Oldenburg (35 km) in de buurt is een uitstapje zo gemaakt. Op 1,5 kilometer van de camping ligt een meertje met zandstrand.

Facillities

De camping wordt omzoomd door berken, eiken en beuken. De sanitaire voorzieningen zijn modern en inclusief ruimte met wasmachine en droger. Er is een grote speeltuin met een speelhuis, waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Houdt u van barbecue, dan is de gemeenschappelijke hut met vuurplaats een gezellige plek om uw campinggenoten te ontmoeten. Wie niet over een eigen caravan beschikt, kan een stacaravan of blokhut huren. In het hoogseizoen worden broodjes verkocht in de kiosk.

Surroundings and activities

De Wildeshauser Geest is rijk aan gemarkeerde fietsroutes. Het park telt 60 gidsen, die u per fiets, bus of te voet voorgaan. Voor groepen is een meerdaags programma mogelijk. Of wat dacht u van een kanotochtje op het schilderachtige riviertje de Hunte? De Wildeshauser Geest staat bekend als de ‘vierkante mijl van de geschiedenis’. Je vindt er de langste hunebedden van Nedersaksen, talloze grafheuvels, mythische zonnesteentekeningen, raadselachtige keien en mysterieuze afgodsbeelden. Bij Pestrup (12 km) bevindt zich het grootste grafheuvelveld van Noord-Europa. Liefhebbers van stoomtreinen halen hun hart op aan de museumlijn Harpstedt-Delmenhorst-Lemwerder. En uw fiets kan gewoon mee. Het folkloristisch openluchtmuseum in Cloppenburg (27 km) toont traditionele Nedersaksische bouwstijlen. Met kinderen heeft u in wildrecreatiepark Ostrittrum (6 km) een prima dagbesteding. Ook is er een sprookjesbos.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches60prices per person€ 4Price tent per night€ 3,50Price caravan/camper per night€ 7Costs for use electricity per day€ 1,50Caravan rental price per week€ 115-299Prices cabin or bungalow per week€ 131Price carparking€ 3,50

Food

Food-shop within accommodationDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityWildeshausen (9 km)Nearest villageHuntlosen (5 km)