1. Germany
  2. Sachsen
  3. Lichtenau
  4. MiO Made in Ottendorf
image

MiO Made in Ottendorf

Location and atmosphere

Niet ver van Dresden, in een weids heuvellandschap dat zich qua schoonheid mag meten met de Franse Dordogne, ligt de duurzame minicamping van Birgit en Stan. De boerderij op het terrein stamt uit 1797. De comfortabele minicamping, waar ook mindervaliden makkelijk hun weg kunnen vinden, is in 2009 geopend. Sindsdien ontvingen de eigenaren veel complimenten van hun gasten die vooral getroffen waren door de gastvrijheid. De camping is door de ANWB genomineerd voor ‘Camping van het jaar 2010’. Tevens is dit een groene camping.

Facillities

De minicamping heeft 12 staanplaatsen met elektra, water- en rioolaansluiting, eveneens 12 plaatsen met alleen elektra en 16 trekkersplaatsen. Er is een romantische hippe Kip-caravan voor twee personen te huur. Ook te huur is ecologisch 'tiny house' voor twee personen, knus en gezellig ook in de winter omdat het van een houtkachel is voorzien ( buiten maart-eind oktober alleen na telefonisch overleg). Het kampeerterrein is omgeven door een 80 jaar oude fruitboomgaard. Het hart van de camping is een prachtig gerenoveerde houten boerenschuur. Hierin is onder andere het eet-atelier gevestigd, een oase van rust, een paradijs voor genieters en tevens 'slecht weer' ruimte zonder verplichte consumptie. Voor de campinggasten is het eet-atelier een sociaal en culinair walhalla. Birgit en Stan verrassen u graag met bijzondere smaakbelevenissen uit de internationale keuken. In 2018 is er op wens dagelijks Table d'Hôtes mogelijk, een driegangen- verrassingsmenu. Beroemd is de Indonesische rijsttafel op de vrijdagavond en op zondag kunt u genieten van een landbrunch. Verder kunt u kookworkshops volgen, boerengolf of jeu de boules spelen of een recept uitzoeken uit de grote verzameling kookboeken.

Surroundings and activities

Vanaf de camping kunt u diverse wandelingen starten. Talrijke burchten en kastelen zijn te bezichtigen, waaronder de fraaie burcht Kriebstein aan de rivier Zschopau. Hier is ook een idyllisch stuwmeer. Voor de sportieve vakantiegangers zijn er mogelijkheden om te klimmen of te waterskiën. Het milieuvriendelijke familiepretpark Sonnenlandpark grenst nagenoeg aan de camping. Chemnitz (15 km) herbergt vele musea, zoals het uit 1868 stammende museum voor natuurkunde. In de omgeving rijden diverse stoomtreinen. Het Nationalpark Erzgebirge, een aantrekkelijk veelzijdig en bosrijk middelgebergte, ligt op 15 km afstand.

General information

Opening times accommodation01-03 t/m 31-10ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, Dutch, English

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches40Number of tent pitches16prices per person€ 6,00Price per child (<12)€ 3,00 tot 6 jaar en vanaf 90 jaar gratisPrice tent per night€ 10-13Price caravan/camper per night€ 10-13Caravan rental price per day€ 40-50 (2p)Prices cabin or bungalow per day€ 50-80 (2p)

Food

Own restaurant/canteenMeals availableBreakfast€ 7,50Dinner€ 19,00Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Highchair

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)295

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Arable farming, Stock breeding

Route description

Nearest cityChemnitzNearest villageOttendorf