1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Červená Řečice (Pelhřimov, Boheems Hoogland)
  4. Camping Kovarna
image

Camping Kovarna

Location and atmosphere

Wilt u een rustige vakantie in een mooi natuurgebied, dan is camping Kovárna in Červená Řečice een aanrader. U bevindt zich in een klein dal waar u prachtig in de bossen kunt lopen, maar ook langs het riviertje de Trnávka. Het lijkt hier of u in een andere wereld bent terechtgekomen, een van rust, natuur en ruimte.

Facillities

Camping Kovárna biedt 39 ruime plaatsen voorzien van elektra en met vrij uitzicht op het zwembad of de lager gelegen rivier. Het afvalwater wordt door een biologische waterzuivering gefilterd. Dit betekent dat een chemisch toilet alleen geloosd kan worden als biologisch afbreekbare producten worden gebruikt. Naast de kampeerplekken zijn enkele tenthutten en een luxe chalet voor vier personen te huur. Er is een zwembad en een kleuterbad. Bovendien is er voor kinderen heel veel ruimte om te spelen. Er is geen animatieteam, maar op de vele gezellige avonden bij het kampvuur of de bar ontstaan vaak allerlei leuke initiatieven. Op het terras zijn ijsjes, koude Tsjechische tapbiertjes of andere drankjes verkrijgbaar. Elke morgen zijn er vers gebakken broodjes, croissants en stokbrood. Bij slecht weer kunt u terecht in de grote kantine.

Surroundings and activities

U loopt vanaf de camping zo de bossen in naar de gemarkeerde wandelroutes. Ook op de mountainbike of met de fiets heeft u volop gelegenheid om de prachtige omgeving te ontdekken. Het meer van Želiv (4 km) biedt uitstekende mogelijkheden om te zonnen, zwemmen, surfen, roeien of er omheen te wandelen. Ook wat betreft cultuur heeft deze regio veel te bieden. Voorbeelden zijn het slot van Červená Řečice, het prachtige klooster in Želiv (6 km) en de antieke stad Pelhřimov uit de 13e eeuw met Curiositeitenmuseum (9 km). Ook de stad Telč, het romantische kasteel Červená Lhota bij Pluhův Žďár of het kasteel in Kámen verdienen een bezoek. Op de receptie kunt u nog meer informatie krijgen over de activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Czech

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Price largest unit per week€ 433-636 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches39Number of tent pitches39prices per person€ 4Price tent per night€ 4Price caravan/camper per night€ 4Costs for use electricity per day€ 3Prices cabin or bungalow per week€ 210Price carparking€ 2

Food

Food-shop within accommodationDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants9 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)443

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Route description

Nearest cityPelhřimov (9 km)Nearest villageČervená Řečice (1 km)