1. Czechia
  2. Plzen
  3. Miliře (Tachov, West-Bohemen)
  4. Miliře Vakantieboerderijen
image

Miliře Vakantieboerderijen

Location and atmosphere

Miliře Estate is een 1600 hectare groot landgoed aan de voet van het Boheemse Woud in het beschermde natuurpark Český les in West-Bohemen. Er is een ecologische stamboekfokkerij van Limousins met ongeveer 400 moederdieren gevestigd. Met de prachtig bloeiende kruidenweiden, vele moerassen, omgeven door zowel natte als droge natuurbossen, die de habitat zijn voor bevers, reeën, edelherten en wilde zwijnen, is het een lustoord voor hen die van rust, stilte en een onbedorven natuur houden.

Facillities

De vakantiehuizen zijn voormalige boerderijtjes en liggen verspreid in de natuur met adembenemende uitzichten. Alle huizen, behalve de Oude Pastorie of Fara, hebben een ruime omheinde tuin, heerlijk voor kinderen en honden. Van die laatste mag u maximaal drie meenemen. De Oude Pastorie heeft een ruime afgesloten binnenplaats en een open grasveld naast het huis. Rond het dorp Milire liggen vijf huizen en in het drie kilometer verderop gelegen Obora zijn twee andere huizen. Ze zijn allemaal gerenoveerd, zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl en er wordt op hout gestookt. De vakantiehuizen beschikken elk over zes tot acht bedden en hebben gezellige zitkamers en goede badkamers. Ook is er bij elk huis een barbecue en een zandbakje, een waterbadje voor de kinderen en een vuurstookplaats. Die laatste ontbreekt bij de Oude Pastorie.

Surroundings and activities

In alle huizen is documentatie aanwezig over wat er te zien en te doen is in de omgeving. Fiets- en wandelroutes beginnen vaak al vanuit uw vakantiehuis. Goede fietsen zijn te huur in het nabijgelegen stadje Tachov. Ook is er een groot meer Branka met schoon water om in te zwemmen. In Tachov is een fraai buitenbad met glijbanen en kinderbadjes, zeker voor de kleintjes heel erg leuk. Prachtige oude stadjes met veel cultuur, mooie kastelen en kloosters liggen ruim voor handen in de omgeving. In Pilsen is het dierenpark met botanische tuin een echte aanrader!

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Czech, German, Spanish, French

Selfcatering housingunit

Number of persons42-56Number of holiday units7Price smallest unit per week€ 450 per unitPrice largest unit per week€ 700 per unit

Food

Distance to supermarket7 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)650

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityTachov (7 km)Nearest villageMilire, Obora (3 km)