1. Switzerland
  2. Graubünden
  3. Sent
  4. Hotel & Berghaus Val Sinestra
Small map
image

Hotel & Berghaus Val Sinestra

Location and atmosphere

Midden in de ongerepte natuur van het Unterengadin, op 1500 meter hoogte aan een bruisende beek, vindt u het uit 1912 daterende voormalige Kurhaus Val Sinestra. Ooit was dit een beroemd kuuroord maar het heeft nog niets van zijn grandeur verloren. Val Sinestra bedient zich van een familiair concept: de gasten helpen mee bij de afwas en het schoonhouden van hun kamer, waardoor de prijzen gematigd kunnen blijven. Het is mede daardoor geschikt voor families, alleen reizenden of eenoudergezinnen. Val Sinestra is een plek om eens helemaal tot rust te komen. Geniet van de overweldigende natuur en de heilzame kwaliteit van lucht en water.

Facillities

Het hotel heeft ruim 150 bedden verdeeld over 68 kamers met warm water. Ongeveer de helft van de kamers heeft een eigen toilet. Douches zijn op de etages. Het berghuis heeft 33 bedden verdeeld over 14 kamers. Wasruimte met douches en toilet bevinden zich op de etages. Het hotel heeft diverse eetzalen, verblijfsruimtes en groepsruimtes, een restaurant, bibliotheek, Stube, een biljart en terrassen. Voor de kinderen en jongeren is er een speelruimte, disco, tafeltennis, tafelvoetbal en speeltuinen. Voor de actieve buitensporters biedt het hotel halfpension met lunchpakket en thee. Het eten is afwisselend, met zo mogelijk verse en regionale producten en naar wens afgestemd op vegetariërs. Er worden bijna dagelijks gecombineerde bus-wandelexcursies georganiseerd. Er zijn ontelbare wandelmogelijkheden voor elk niveau en u kunt al vanaf de voordeur beginnen. Kijk ook op de website voor themaweken voor jong en oud in zomer én winter.

Surroundings and activities

Het Unterengadin is nog steeds een goed bewaard gebleven vakantiegeheim! Door de relatief geïsoleerde ligging heeft het Engadiner cultuurlandschap en de bergdorpjes tot 1600 meter veel van zijn authenticiteit kunnen bewaren. De toppen reiken hier misschien niet zo hoog maar toch tot een respectabele 3400 meter (Piz Linard). Ze maken deel uit van het Nationalpark Unterengadin. De hoofdplaats Scuol (12 km) heeft diverse winkels, een kuurbad, openluchtzwembad en een gondel tot 2200 meter: die brengt u 's zomers naar hoger gelegen wandelgebieden en 's winters naar een veelzijdig, rustig en sneeuwzeker skigebied. Verder kunt u hier raften, mountainbiken, parasailen en huttentochten maken, bijvoorbeeld met een grensoverschrijding naar Oostenrijk of Italië.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Lodging

Number of persons180Number of rooms68Price single room per night70Price double room per night60 CHF Full board included

Selfcatering housingunit

Number of persons33Number of holiday units14Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week343 CHF per personPrice largest unit per week403 CHF per person

Group accommodation

Number of persons220Number of rooms80Prices on request

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket6 kmDistance to restaurants6 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1500

Route description

Nearest cityLandeck (A)Nearest villageSent