1. Switzerland
  2. Nordost Schweiz
  3. Reuenthal (Kanton Aargau)
  4. Ponyhof
Small map
image

Ponyhof

Location and atmosphere

De Ponyhof ligt in het noordelijkste kanton van Zwitserland, Aargau, dicht tegen de grens met Duitsland waar de Rijn de natuurlijke grens is. Op een hoogte van 380 meter ligt het kleine dorpje Reuenthal in het lieflijke Rijndal. Erika en Heinz verwelkomen u op hun boerderij om een rustige vakantie of lang weekend door te brengen. Ze zijn gespecialiseerd in ruitervakanties voor volwassenen, kinderen en (schoolklas-)groepen. Het is een oude boerderij waar paarden, pony’s, melkvee en ‘Kälblis’ gehouden worden en er lopen ook heel wat katten rond.

Facillities

De gasten verblijven in eenvoudige groepsruimtes met stapelbedden voor vier, zes of acht personen. Behalve de oude boerderij is er even verderop nog een tweede huis met twee kamers en twaalf bedden. In beide huizen zijn badkamers beschikbaar, er is een eetkamer en een gemeenschappelijke ruimte. Voor kampeerders is het mogelijk om een tentje op het erf op te zetten. Het eten wordt door Erika in de boerenkeuken verzorgd. Het verblijf is op basis van halfpension of ontbijt naar keuze. Maar u kunt ook kiezen voor een zevendaags verblijf op basis van volpension en dagelijks twee uur paardrijden (SFr. 390,-) of een lang weekend (SFr. 130,-). Er wordt onder begeleiding gereden in de directe omgeving. Iedereen mag meehelpen bij de verzorging van de paarden en de andere dieren.

Surroundings and activities

De vrij vlakke omgeving leent zich verder bij uitstek voor lange wandel- en fietstochten. Gewoon langs de neus weg door veld en bos of over de mooie routes langs de Rijn, de Aare of het Klingnauer stuwmeer. Aargau is een nog vrijwel onontdekt land maar voor natuurvorsers en cultuurliefhebbers een rijk gebied. In Reuenthal is het vestingmuseum een bezoek waard. In de omliggende dorpen kan men de couleur locale beleven of gaan zwemmen en tennissen. In Zurzach kunt u een verkwikkend thermaalbad nemen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Group accommodation

Number of persons30Number of rooms6Please bring your own towelsPrice dormitory room per night40 CHF Price includes breakfastHalf board included

Farm camping

Total number of pitches10Number of tent pitches10Price tent per night7,50 CHFPrice caravan/camper per night15,00 CHF

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinner

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)380

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Arable farming

Route description

Nearest cityDöttingen, BruggNearest villageFull-Reuenthal