1. Switzerland
  2. Wallis
  3. Saint-Maurice
  4. Camping du Bois Noir
Small map
image

Camping du Bois Noir

Location and atmosphere

Camping du Bois Noir is een driesterren-camping in het Rhônedal op de grens van de kantons Vaud en Wallis. De camping ligt midden in een prachtig dennenbos met uitzicht op steile rotswanden en is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen. Na een grondige renovatie is de camping nu voorzien van alle gemakken in een modern en strak jasje. U kunt een duik nemen in het zwembad en voor de kleintjes is er een pierebadje. De goede bereikbaarheid maakt deze plek tot een ideaal uitgangspunt voor bergwandelingen en uitstapjes langs de wijndorpjes in het Rhônedal .

Facillities

U kunt hier met tent en caravan terecht, maar het is ook mogelijk om een stacaravan voor 4 tot 6 personen te huren. Op de camping is een restaurantje waar u heerlijke Zwitserse gerechten kunt bestellen en een klein winkeltje waar u verse broodjes kunt krijgen. U kunt tegen een kleine vergoeding gebruik maken van wasmachine en droger. In de recreatieruimte staat een televisie en er zijn spelletjes. In de zomer is er een animatieprogramma voor de kinderen. Ook is er een speeltuin aanwezig. Zoals het een natuurcamping betaamt, blijven auto's achter op het parkeerterrein.

Surroundings and activities

Wallis en Vaud zijn echte wandelparadijzen, met tientallen kilometers goed gemarkeerde routes en een rijke alpenflora. Veel zijdalen zijn met het spoor goed bereikbaar, zodat u uw startpunt steeds kunt verleggen. De camping ligt ook vlakbij de 190 kilometer lange Rhônefietsroute. Het klimaat is mild, zonnig en langs de wijnhellingen zomers zelfs heet. St.-Maurice is een prachtig, eeuwenoud stadje, met een abdij die beroemd is om de kostbare kerkschatten. Ook fraai zijn het kasteel en de deels te bezichtigen militaire forten. Vlakbij St.-Maurice kunt u de Grotte aux Fées (4 km) met onderaards meertje bezoeken. Ook leuk is een bezoek aan de zoutmijn in Bex (7 km). Voor de kinderen is attractiepark Labyrinthe Aventure bij Evionnaz (6 km) een enig uitstapje. De bronnen van kuuroord Les Bains de Lavey (3 km) zijn de warmste van Zwitserland. Bezoekt u vooral de fraaie plaats Martigny (15 km) met Romeins amfitheater, musea en vele restaurants. Het cultuurcentrum Pierre Gianadda herbergt een archeologsich museum en ook een unieke verzameling historische auto's. Aan het meer van Genève kunt u één van de best bewaarde Middeleeuwse kastelen van Europa bezoeken, het schitterende Château de Chillon (30 km).

General information

Opening times campsite01-04 t/m 31-10

Languages spoken

French

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units2Prices on request

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches53prices per person7 CHFPrice tent per night12-18 CHFPrice caravan/camper per night18 CHFCosts for use electricity per day3,50 CHFCaravan rental price per week90 CHF

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants0,1 km

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)400

Route description

Nearest cityMartignyNearest villageSt-Maurice