1. Belgium
  2. Liège
  3. Amel (Amel)
  4. Krachtpunt, Stilteplek in de Belgische Eifel
image

Krachtpunt, Stilteplek in de Belgische Eifel

Location and atmosphere

Krachtpunt is een echte stilteplek in de Belgische Eifel. U vindt het aan de rand van het bos met prachtig uitzicht en alle privacy. Gastheer en gastvrouw Geert en Gudrun hebben hier een klein paradijs geschapen, waar harmonie met de natuur, schoonheid, stilte en respect voor Moeder Aarde centraal staan. Met een biologische fruit-, kruiden- en moestuin gebaseerd op de permacultuur, natuurlijke hagen, houtwallen, insectenhotels en milieuvriendelijk beheer van de weiden trachten zij de biodiversiteit te herstellen en te verhogen. Verwarming van de woningen gebeurt met biomassa en zonnepanelen. Krachtpunt beschikt ook over een eigen waterzuiveringsinstallatie. De twee ezels Lotte en Sanne laten zich niet alleen graag aaien, maar het is ook mogelijk om met ze door het bos te wandelen. Vogelliefhebbers kunnen hier in de tuin onder andere de rode wouw observeren.

Facillities

U kunt kiezen uit twee volledig ingerichte vakantiewoningen: De Havik, geschikt voor drie of vier personen; en De Buizerd, waar u met zes personen terecht kunt. Elke vakantiewoning heeft een eigen stuk tuin of terras met prachtig uitzicht en met alle privacy. Op het terrein zijn diverse zithoekjes om van de schoonheid te genieten. De eigenaars leiden u graag rond in de tuin, bij de ezels of geven uitleg over de milieuvriendelijke projecten.

Surroundings and activities

Herresbach is een karakteristiek Eifeldorp, midden in het Naturpark Hohes Venn-Eifel. Vanuit Krachtpunt kunt u diverse zelf uitgestippelde wandelingen beginnen. Fietsers kunnen gebruikmaken van het knooppuntennetwerk Vélo-Tour Hoge Venen-Eifel en mountainbikers kunnen ook zo het bos induiken. In het dorp is een manege. Diverse watersportactiviteiten zijn in de buurt mogelijk bij het meer van Bütgenbach. Fraaie steden in de buurt zijn Kronenburg, Monschau, Malmedy en Prüm. Voor wintersport kunt u zich laten verrassen door de nabijgelegen Duitse skigebieden van Schwarzer Mann en Weisser Stein.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons9Number of holiday units2Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 295 per unitPrice largest unit per week€ 450 per unit

Food

Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants0.5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Highchair

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)521

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest citySankt VithNearest villageSchönberg