1. Belgium
  2. Liège
  3. Blegny
  4. Château Cortils
Small map
image

Château Cortils

Location and atmosphere

Château Cortils is een eeuwenoud landgoed waar u helemaal tot zich zelf kunt komen. Het ligt op een unieke plek in het Land van Herve, in het noorden van de provincie Luik. Het landgoed is gesticht in de Karolingische tijd in 941 en heeft als basis de donjon, een vesting in de vorm van een toren die de bewoners moest beschermen. In de elf eeuwen daarna is er voortdurend aangebouwd en verbouwd en uitgebreid, zoals het koetshuis en de gastenverblijven, de orangerie en de grote carré-boerderij. De stallen en schuren van de boerderij worden verbouwd tot wolatelier, theaterzaal en expositie- en galerieruimte. Het landgoed is zesenzeventig hectare groot en staat op de monumentenlijst. Zestig hectare is in gebruik als landbouwgrond. Er zijn enkele paarden, een eendenhouderij met Indische Fleseenden, bijenvolken en een schapenhouderij met zeven verschillende rassen waaronder het Drentse Heideschaap, de Ardense Voskop, het Gotland Pelsschaap en de Wensleydale. Uniek zijn de meer dan tachtig soorten bijzondere flora en fauna. Het streven is om de vroegere autonomie van het landgoed in ere te herstellen. Architect en initiatiefnemer Boudewijn Laugs, zijn echtgenote Constance Cox en nog een tiental vaste bewoners willen de inspiratiebron die Château Cortils voor hen is, graag met u delen.

Facillities

In en rondom het kasteel zijn negen accommodaties te huur, variërend voor twee tot twaalf personen en die bij elkaar ook als groepsaccommodatie voor 50 personen geschikt zijn. Of u nu verblijft in de Ridderzaal van het Balkon of kiest voor een romantisch verblijf in de Toren, in alle uithoeken van Château Cortils ademt u de sfeer van lang vervlogen tijden. Alle accommodaties zijn compleet ingericht. Bad- en bedlinnen zijn eventueel te huur. Het Paviljoen is een workshop- en cursusruimte, geschikt voor dertig personen en met een weergaloos inspirerend uitzicht over het glooiende landschap. Tot 23 personen kunnen gezamenlijk eten in het Bordesverblijf op de begane grond van het kasteel. Tot 50 personen kan dit in het Koetshuis, de extern gelegen grote keuken met eetzaaltjes en multifunctionele binnentuin. Bekijk voor alle mogelijkheden onze site.

Surroundings and activities

Landgoed Cortils is een paradijs voor de natuur- en stilteliefhebber. Er zijn verschillende wandelingen in de omgeving te maken. Bijzonder is de afdaling met een mijnwerkerslift in de steenkolenmijn van Blegny, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. U bevindt zich in de stedendriehoek Maastricht, Aken en Luik. Ook de gezellige stadjes Aubel en Visé, met hun weekmarkten en sfeervolle restaurantjes, liggen vlakbij. Op de abdij met brouwerij van Val Dieu kunt u een rondleiding krijgen. Bekijk onze site voor activiteiten, georganiseerd door de bewoners, of voor het cursusaanbod van enkele gasten.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, Norwegian, English, Spanish

Selfcatering housingunit

Number of personsmaximaal 50Number of holiday units9Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 340-510 (excl. evt. verhuur van bad- en bedlinnen) per unitPrice largest unit per week€ 1370-1735 (excl. verhuur van bad- en bedlinnen) per unit

Group accommodation

Number of persons50Number of rooms9Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket7 kmDistance to restaurants7 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)137

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityViséNearest villageBlegny