1. Austria
  2. Kärnten
  3. Feldkirchen
  4. Bio Bauernhof Kerschdorferhof
image

Bio Bauernhof Kerschdorferhof

Location and atmosphere

De Kerschdorferhof is de oudste hofboerderij met taveernerecht uit de omgeving. Het leidde een pover bestaan vanwege de belastingen aan de Heren van Steuerberg. Pas na de Boerenopstand van 1848 begon de boerderij te floreren. Heden ten dage is het een gemengd bedrijf met veehouderij en akkerbouw. Er worden koeien en paarden gehouden en rogge, spelt en aardappels verbouwd. Daarnaast is er een groente- en kruidentuin en er wordt fruit verwerkt. In de boerderijwinkel worden de huisgemaakte producten verkocht.

Facillities

Op de boerderij zijn 12 appartementen te huur, voorzien van alle gemakken. Meubels en vloeren zijn geheel van hout voor een gezonde, ecologisch verantwoorde omgeving. Een zwemvijver ligt op loopafstand en na een actieve dag buiten is het genieten in de sauna. Een verblijf kan naar wens tot halfpension worden uitgebreid waardoor u kunt meegenieten van de vers-van-het-land biologische specialiteiten. Een vegetarisch menu is mogelijk. Samen met de boerin kunnen gasten brood leren bakken en ze neemt u mee op kruiden- en paddenstoelwandelingen. Vanaf de boerderij zijn talloze wandelingen mogelijk naar de oude molen, een waterval of een burchtruïne in de buurt. Kinderen mogen meehelpen in de stallen en kunnen rijlessen nemen op de pony. Ook u kunt vanaf de rug van een edel rijdier de omgeving gaan verkennen.

Surroundings and activities

Hoewel de Alpenreuzen niet ver weg zijn, bevindt u zich hier in het bovenstroomgebied van de Drau, waar meer landbouw bedreven kan worden. Het gebied leent zich uitstekend voor fiets- en wat minder inspannende wandeltochten. De Gross Glockner Hochalpenstrasse is vlakbij en de mooiste vergezichten vindt u op de Gerlitzen. De kloven van Tscheppa en Rogga zijn voor de canyoning-fans een eldorado. De druipsteengrotten van Obir en de Burgenstadt Freisach zijn spannend om te zien. Karinthië is bekend om de meer dan 1000 meren: het eerste, de Goggausee ligt al op vijf kilometer; en u bent dan ook verzekerd van watervertier.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, English

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Price single room per night38Price double room per night€ 38 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons36-62Number of holiday units12Price smallest unit per week€ 318 per unitPrice largest unit per week€ 518 per unit

Group accommodation

Number of persons40Prices on request

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationSales of own produceBreakfastDinnerDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Sauna/Turkish bath

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)782

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityFeldkirchen in KärntenNearest villageSteuerberg