1. Turkije
  2. Mugla
  3. Knidia Farm
image

Knidia Farm

Locatie en atmosfeer

De biologische boerderij Knidia is omgeven door wijngaarden en bergen. Op 1 km vindt u het strand, op 2 km een dorpje en op 4 km het historische Knidos. Knidia ligt vlakbij een oud klooster, de Mizingitwaterval en oude molens. Op de boerderij worden druiven geteeld, wijn gemaakt en fruit, olijven en amandelen geoogst. Sinds kort worden er ook medicinale planten geteeld. De boer en de boerin zijn gestopt met hun oorspronkelijke werk om op een meer ecologische manier te gaan leven. Liefhebbers kunnen meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij.

Faciliteiten en aanbod

U verblijft in één van de twee houten hutten of in een oude molen. Zittend onder de pergola kunt u genieten van het water dat onder de molens doorstroomt. Het Europese toilet en het bad op zonne-energie vindt u in een gebouwtje buiten. Het is ook mogelijk om op het terrein te kamperen. U kunt meeëten met de familie, dat wordt zelfs erg gewaardeerd. De boerderij is minder geschikt voor kleine kinderen. Er zijn allerlei boerderijproducten te koop zoals olijfolie, carobsap, wijn en zelfgemaakte zeep.

Omgeving en activiteiten

U kunt hier in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen. De voornaamste middelen van bestaan in deze regio zijn de productie van olijven, amandelen en honing. In het dorpje is er een markt waar deze, en andere producten, te koop zijn. Belangrijke diensten, zoals het ziekenhuis, postkantoor en apotheek vindt u in nabijgelegen Datça.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-05 t/m 30-09

Gesproken talen

Turks, EngelsTurksEngels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal huisjes/appartementen3Prijzen op aanvraag

Boerderijcamping

Prijzen op aanvraag

Maaltijden

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Meehelpen op boerderij mogelijk

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Boerderij werkend volgens IFOAM-principes

Tuinbouw, Fruitteelt, Wijnbouw en/of olijfteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stad28 km W van Datça
Dichtstbijzijnde dorp