1. Turkije
  2. Canakkale
  3. The Dedetepe Farm
image

The Dedetepe Farm

Locatie en atmosfeer

Erkan en Tamahine kochten in 2003 een stuk land dat nu geregistreerd staat bij GEN-Europe (het Global Ecovillage Network). De boerderij produceert jaarlijks 600 liter olijfolie en 50 kilo eetbare olijven en er lopen schapen, geiten, ezels en paarden rond. De bewoners streven naar zoveel mogelijk afvalscheiding en –beperking. Chemicaliën worden niet gebruikt, wel producten als milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Dedetepe Farm is niet aangesloten op het gemeentelijke elektriciteitsnet. Energie komt van zonnecollectoren en in beperkte mate van een windmolen. Bij hun activiteiten betrekken de eigenaren ook zoveel mogelijk de dorpsbevolking.

Faciliteiten en aanbod

De gasten verblijven in tenten; er staan diverse tipi’s en Indiaanse tenten op het terrein. Tamahine geeft yogalessen, waar gasten en vrijwilligers aan mee mogen doen. Al het voedsel is vegetarisch en wordt gekookt op een groot vuur. In een kring wordt gezamenlijk gegeten. Op Dedetepe Farm mag niet gerookt worden. Vrijwilligers verblijven er gratis.

Omgeving en activiteiten

De omgeving kent prachtige uitzichten en heeft een grote biologische diversiteit,waardoor veel dieren aangetrokken worden, zoals diverse vogelsoorten, herten, schildpadden, vissen en kikkers.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Gesproken talen

Turks, Engels

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Prijzen op aanvraag

Maaltijden

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Meehelpen op boerderij mogelijk

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

rookvrije accommodatie

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Wijnbouw en/of olijfteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stad
Dichtstbijzijnde dorp