1. Slowakije
  2. Pliešovce (Zvolen, Karpaten)
  3. Huize Zwaluw
image

Huize Zwaluw

Locatie en atmosfeer

Huize Zwaluw is een oude boerderij in het dorpje Zaježová, bekend door mensen die er naar toe trekken om een harmonieus en ecologisch bestaan op te bouwen. Kijk op: www.zajezka.sk. Er wonen nog enkele oorspronkelijke boerenfamilies in het dorp die ook boerderijproducten verkopen. U kunt hier genieten van een overweldigende rust en kennismaken met het boerenleven van vroeger. De koeien van de buurman grazen in de wei naast Huize Zwaluw en regelmatig komt de herder langs met zijn kudde schapen.

Faciliteiten en aanbod

Het oude woongedeelte van de boerderij is omgetoverd tot een prachtig rustiek appartement voor maximaal vier personen. Er is een woonkamer met haard en open keuken met directe toegang tot het terras. In de boomgaard achter het huis vindt u een eenvoudig, klein kampeerterrein met plek om een kampvuur te stoken. Nieuw is de knus ingerichte pipowagen voor vier personen. Die staat op een rustige, zonnige plek aan het einde van de boomgaard en is vanaf september 2014 te huur. Douchen kunt u in de buitendouche op de binnenplaats van de boerderij. Het is een unieke ervaring om in de avond onder de sterrenhemel een douche te nemen met water dat de zon voor u verwarmd heeft. Op de binnenplaats vindt u ook een toilet en afwasgelegenheid.

Omgeving en activiteiten

In de omgeving kunt u het beschermde natuurgebied Gavurky met oeroude eikenbomen bezoeken. Ook een bezoek aan de bron in Slatinské Lazy is een aanrader. Heilzaam bronwater met bubbels stroomt er zo uit de berg met plek waar u dit heerlijke water kunt tappen. Ook mooi is natuurgebied Polana, een oude vulkaan of het goud- en zilvermijnstadje Banská Štiavnica, dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Er worden kanotochten georganiseerd op de Hron. In de winter is het hier zeer geschikt om te langlaufen, te schaatsen en ander winterplezier. Wie het aandurft, kan ijshockey spelen met de lokale bevolking. Er zijn enkele kleine en rustige skipistes in de omgeving, ideaal voor beginners.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits, Frans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen2-4Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week€ 300 per eenheid

Gewone camping

Prijzen op aanvraag

Maaltijden

DinerAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants18 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)618

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadZvolen (30 km)Dichtstbijzijnde dorpZajezova, Pliesovce