1. Slowakije
  2. Nová Ba?a (Žarnovica, Karpaten)
  3. Driesneyland
image

Driesneyland

Locatie en atmosfeer

Dit oorspronkelijk dubbele boerderijhuis werd omgebouwd tot een accommodatie voor natuurtoeristen, die rust en harmonie met hun omgeving zoeken. Er staan vele soorten fruit- en notenbomen, die niet bespoten worden en waarvan je het fruit zo van de boom mag halen en opeten. Er is een eigen waterkringloop, met water uit het beekje beneden in het dal en regenwater. Het huis werd duurzaam verbouwd met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. De tuin is diervriendelijk aangelegd met veel verschillende hoekjes en beplanting en er komen allerlei soorten vogels, marters en reeën op bezoek.

Faciliteiten en aanbod

Het huis heeft twee compleet afzonderlijke accommodaties, elk geschikt voor vier tot zes personen, met een keuken, badkamer met wasmachine en twee slaapkamers voor twee personen. Een extra matras en kinderbedje zijn beschikbaar. Ook is er een stenen bijhuisje, geschikt voor twee personen. Deze heeft een woon- annex slaapkamer en een badkamer met toilet. Er kan ook gekampeerd worden op de 8000m2 grote weide. Het gras staat soms wel hoog. Door het steile weggetje er naar toe, is die niet bereikbaar voor caravans en campers. De kampeerders maken gebruik van de badkamer van het stenen bijhuisje. Buiten is er een zitbank, een afdak met tuinmeubelen, een barbecue en vuurput, klimtorens, zandbak en een schommel. Achter de schuur zitten twee koppeltjes emoes, grote loopvogels. Er wordt eigen sterke drank verkocht, informatie over de omgeving, kaarten en eigengemaakte jam. Op de eerste verdieping van de schuur is een biljartzolder gemaakt, met twee tafels. Behalve Slowaaks spreekt men hier nog vele andere talen.

Omgeving en activiteiten

Nová Baňa was ooit een klein mijnstadje. Hierbij werd een kunstmatig meer aangelegd. Een van deze meertjes Tajch ligt op slechts 300 meter van de boerderij, met een restaurant en snackbar. Er kan in gezwommen worden. Nová Baňa ligt aan de rivier Hron, waarop gekajakt kan worden en het herbergt ook de jongste, niet-actieve vulkaan van Centraal-Europa. Prachtige uitstappen kunnen gemaakt worden naar Vtacnik of andere plekjes. Slowakije heeft een uitgebreid wandelwegennet voor de actieve toerist. Voor historische gebouwen zijn Banská Štiavnica en Kremnica aanraders.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-06 t/m 01-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Tsjechisch, Duits, Frans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen10-12Aantal huisjes/appartementen3Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 150 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 250 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen10-12Aantal kamers5Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenPrijzen op aanvraag

Boerderijcamping

Caravans/campers niet toegestaanAccommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen10Aantal tentplaatsen10prijs per persoon€ 2,50Prijs blokhut of bungalow per week€ 150-250

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt5 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)348

Producten van de boerderij

Fruitteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadNová Baňa
Dichtstbijzijnde dorp