1. Slowakije
  2. Tatranská Štrba (Štrba, Beskiden)
  3. Autocamping Tatranská Štrba
image

Autocamping Tatranská Štrba

Locatie en atmosfeer

Autocamping Tatranská Štrba ligt middenin het gelijknamige bergdorp in de Hoge Trata. Dit gebergte ligt op de grens van Slowakije en Polen, heeft als hoogste punt de Gerlachovský štít met 2655 meter en die ligt in Slowakije. Waarschijnlijk komt u ze op uw wandelingen niet tegen, maar in de Hoge Trata leven op zeer afgelegen plekken nog wilde dieren als beren, lynxen en gemzen. Fauna die u zeker ziet, zijn de vele vlinder- en insectensoorten. De Hoge Tatra is zeer geschikt voor mooie bergwandelingen in allerlei moeilijkheisdgraden, maar ook voor diverse vormen van wintersport.

Faciliteiten en aanbod

Op het kampeerterrein kunt u in uw eigen tent of caravan verblijven. U moet er rekening mee houden dat de ondergrond minder geschikt is voor caravans, het terrein is niet geëgaliseerd. Anders is er nog de mogelijkheid om in één van de vakantiehuisjes te verblijven. Er is een gezamenlijke stookplaats geschikt voor grillen, maar u kunt ook eten in het stijlvol ingerichte Slowaakse restaurant. Op het terrein is een sportveld en voor kleine kinderen is er speelgelegenheid. Wifi is beschikbaar.

Omgeving en activiteiten

In de directe omgeving kunt u de St. Nikolaaskathedraal bezoeken en een wijnmuseum. In Poprad, gelegen aan de gelijknamige rivier, is een VVV en het zwemparadijs AquaCity. Het TANAP Museum (12 km) vertelt u alles over de natuurlijke omgeving van de Hoge Tatra en het Nationaal Park van het Slowaaks Paradijs (18,2 km), een aangrenzend beschermd natuurpark op korte afstand. De grot van Belianska jaskyňa is hier zeker een aanrader (Kotlina, 18,4 km). Voor een kasteelbezoek ligt Strážky (Spišská Belá, 16 km) niet ver.Voor een kasteelbezoek is Kasteel Strážky (16,2 km) niet ver.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-05 t/m 30-09

Gesproken talen

Engels, Deens

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen74Aantal huisjes/appartementen17Prijs kleinste eenheid per week€ 252 per eenheid

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen80Aantal tentplaatsen80prijs per persoon€ 4,00Prijs tent per nacht€ 2,50Prijs caravan/camper per nacht€ 2,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3,30

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineDinerAfstand tot supermarkt0 kmAfstand tot restaurants0 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Overdekt zwembad

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)939

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPopradDichtstbijzijnde dorpTatranská Štrba