1. Portugal
  2. Alentejo
  3. São Luís (Beja)
  4. Monte Valindo
image

Monte Valindo

Location and atmosphere

Deze 100 jaar oude Alentejaanse wijnboerderij op 2,5 hectare grond werd door Irma en Eppo aangekocht in 2005. Vanaf die tijd hebben wij gasten ontvangen op Monte Valindo en gewerkt aan het vakantiehuis en het opzetten van de natuurcamping. Maar vooral aan het bewerken en weer vruchtbaar maken van het verwilderde land. Eerst vanuit biologisch-dynamisch perspectief, de laatste jaren volgens de principes van de permacultuur. Respect voor al wat leeft en dat is nogal wat hier en samen met de boerenbevolking, midden in de natuur van het Alentejaanse land. We gebruiken geen chemicaliën en hebben toch een geweldige olijvenoogst, fruit en volop groenten die met liefde worden verwerkt. We leven met de seizoenen en het is genieten hier!

Facillities

De Casa do Vinho is een comfortabel vakantiehuis met twee slaapkamers en met alles erop en eraan. Barbecue, terrassen, zwembad gedurende de zomermaanden mei tot en met oktober, voldoende schaduw, zonnige tuin en luie ligstoelen, geen verkeer en absolute stilte. Kamperen kan in de kant en klare tipi onder de olijvenbomen en met de beschikking over fonkelnieuw sanitair, een buitenkeuken met barbecue. Of moeten we dit glamping noemen? Lekker met je eigen tentje, we kunnen er niet meer dan vijf herbergen, kan ook. En weer die stilte, verse producten van het land, aanschuiven voor het ontbijt of de avondmaaltijd. Op Monte Valindo is altijd wat te beleven voor iedereen!

Surroundings and activities

Het schitterende Alentejaanse heuvellandschap en de heerlijke westkust met het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina (20 km) nodigen direct uit tot wandelen. Sinds drie jaar ligt hier een bijzonder mooie route, de Rota Vicentina, die langs de oude vissertrekpaden en door het historische landschap loopt. Wij bieden een pick-up en return-service, een aanrader. Maar u kunt hier ook duiken, lekker eten en drinken, acheologische vondsten bewonderen, fietsen, paardrijden ... of gewoon even he-le-maal niets en genieten van de rust en stilte.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-05 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, Portuguese, English, German, Spanish, French

Selfcatering housingunit

Number of persons2-4Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 395-695 (minimale verblijfsduur is 7 nachten obv. 2-4 personen) per unit

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches5Number of tent pitches5Price tent per night€ 15 (€ 100 per week, inclusief 2 personen)Costs for use electricity per day€ inclusiefTent rental price per day€ 35-45 (€225-275 per week, inclusief 2 personen)Tent rental price per week€ 150 per persoon

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)117

Sea, beach, dunes, lagoon

Hilly scenery

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityLissabon (198 km), Faro (158 km), Odemira (24 km), Sines (45 km)Nearest villageSâo Luis (6 km), Vila Nova de Milfontes (39 km), Cercal (17 km)