1. Portugal
  2. Centro
  3. Guarda
  4. Dominio Vale do Mondego
image

Dominio Vale do Mondego

Locatie en atmosfeer

Het Landgoed Dominio Vale do Mondego ligt direct aan de Rio Mondego, in de Serra da Estrela, het grootste natuurpark van Portugal. Het bestaat uit 6 Quinta’s, totaal 33,3 ha, weidegronden, bos, olijfgaarden, fruitbomen en moestuinen. Een privé landweg leidt naar het Landgoed. Het is er stil, groen en mooi. Karin en Eelco wonen hier met hun 3 kinderen (6, 17 en 18) permanent. Eelco, expert op gebied van biologische-dynamische landbouw, neemt gasten mee op natuurwandelingen. De biologisch-dynamische landbouw produceert olijfolie, olijven, schapenkaas, groente, fruit en kruiden, die in het winkeltje te koop zijn. In de zomer wordt er op het terras van de Lagar Lounge een heerlijke, biologische boerenlandmaaltijd geserveerd. De Lagar is de plaats voor een kopje koffie, wijntje, het biljard, piano, internet en boeken. Daar zijn ook de terrassen waar Karin het openlucht Atelier verzorgd. Er loopt een kudde van 170 melkschapen van het zeldzame Bordeleira-ras, 2 Lusitano paarden en een Mirandese ezel.

Faciliteiten en aanbod

Op het Landgoed zijn 3 Quinta’s te huur, verspreid over het grote terrein, in een vrije, natuurlijke omgeving. Quinta do Rio (8 personen, geschikt voor 2 families) ligt direct bij de rivier, op eeuwenoude terrassen met privé zwembad. Quinta das Canas (4 personen) ligt hoger, met een prachtig uitzicht over de vallei. Casa das Pombas (vier personen) maakt deel uit van de Quinta da Portela, waar ook de Lagar is en de drie B&B-kamers met elk een eigen opgang (twee voor twee personen en een voor een persoon). Het kleinschalige kampeerterrein ligt tussen de olijfbomen en biedt uitzicht op de vallei van de rivier en het dorpje Faia. Er is een groot zwembassin (20 x 10 x 2 mtr) met water van de rivier en ook in de rivier zelf kan natuurlijk gezwommen worden. Elke dag komt de bakker langs met vers brood en er is een mooi panoramaterras.

Omgeving en activiteiten

Met een LandRover worden lange afstandswandelaars tot diep in het natuurgebied de Serra da Estrela gebracht. In de direct omgeving liggen historische dorpjes, met stille kernen en eeuwenoude kastelen. Op 12 km afstand ligt Guarda, de hoogstgelegen stad van Portugal, en tegelijkertijd de grootste stad van de Serra da Estrela, met stadspaleizen, stille pleinen, kerken en middeleeuwse huizen in de binnenstad. In 2012 wordt 3x een geheel verzorgde wandelweek georganiseerd, dwars door de Serra da Estrela.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campingpasen t/m 31-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Spaans, Frans, Nederlands, Portugees, Engels

Logies

Aantal personen5Aantal kamers3Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 50 Prijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen17Aantal huisjes/appartementen3Prijs kleinste eenheid per week€ 560 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1400 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen8Aantal kamers4Prijzen op aanvraag

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen15prijs per persoon€ 1,50Prijs tent per nacht€ 12Huurprijs tent per week€ 140/280

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt5 kmAfstand tot restaurants5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitenzwembad

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Aangesloten bij WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)500

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadGuardaDichtstbijzijnde dorpFaia