1. Polen
  2. Podlaskie
  3. Wizna
  4. Ekofarm Grabowscy
image

Ekofarm Grabowscy

Locatie en atmosfeer

Ekofarm Grabowscy is een biologische boerderij van 30 hectare gelegen in een pittoresk dorpje bij de rivier Łojewek. Het ligt op drie kilometer van de weg naar het Biebrza Nationaal Park en het is omgeven met bossen en velden. Naast het huis ligt een moestuin en een visvijver. Het dorp is rijk aan historische monumenten uit de laat-negentiende eeuw, waaronder oude Russische fortificaties en uit de beide wereldoorlogen. Op de boerderij worden groenten, granen en aardappelen verbouwd en ze houden er paarden, koeien, varkens en kippen.

Faciliteiten en aanbod

Gasten kunnen in vijf verschillende kamers verblijven en delen dan twee badkamers. Er kunnen in totaal 14 mensen terecht in twee vierpersoonskamers en drie tweepersoonskamers. Op de begane grond is een eetruimte met plaats voor 20 mensen en voorzien van open haard. De camping ligt tussen de rivier en de visvijver. Er is een toilet en een vuurplaats en kampeergasten maken gebruik van de badkamer in het huis. Er worden hartige maaltijden geserveerd met als specialiteiten pierogi, een deegwaar gevuld met bijvoorbeeld aardappel, kool, kaas en paddenstoelen en bigos, een Poolse stoofschotel van zuurkool, maar er is ook keuze uit vegetarische maaltijden.

Omgeving en activiteiten

Het dorp Taraskowo ligt op het kruispunt van Mazowische, Podlasische en Kurpische culturen, vlakbij het Biebrza - en het Narew Nationaal Park, het Łomźa Landschapspark in de Narew-vallei en de groene wildernis van Kurpie. Het is een paradijs voor liefhebbers van cultuur en ongerepte natuur. Andere bezienswaardigheden zijn het Kurpie Openlucht Volkenkundig Museum in Nowogród en het Natuur Museum in Drozdowo, dat in het landhuis van de familie Lutosławski is gevestigd, daterend uit de 19e eeuw, en ook als hoofdkwartier van Łomźa Landschapspark in de Narew-vallei dient. Er staat ook een kerk en een brouwerij en alles wordt omgeven door een prachtig parklandschap.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping01-04 t/m 30-09

Gesproken talen

Pools, Engels

Logies

Aantal personen14Aantal kamers5Prijs eenpersoonskamer per nacht30 pzł/8Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 35 pzł/9

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen10Aantal tentplaatsen5Prijs tent per nacht€ 12 pzł/3Prijs caravan/camper per nacht€ 30 pzł/7Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 20 pzł/5

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt€ 15 pzł/4Lunch€ 25 pzł/7Diner€ 25 pzł/7Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants10 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Wintersport

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)240

Producten van de boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Akkerbouw, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWiznaDichtstbijzijnde dorpTaraskowo